بانی‌مد
arrowarrow

خرید گوشی موبایل

تاریخچه موبایل

در سال‌های اخیر یک یار جدا نشدنی در زندگی همه ما انسان‌ها حضور دارد و آن هم گوشی تلفن همراهمان است. داستان و تاریخچه گوشی موبایل، طولانی است اما در اینجا خلاصه‌ای از این داستان جذاب را برای شما به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

گوشی موبایل در سال 1908 میلادی یعنی حدودا 45 سال پیش پا به عرصه وجود گذاشت.  جالبه که بدانید اولین موبایلی که اختراع شد طولی حدود 25 سانتی متر داشت و وزن آن تقریبا یک کیلوگرم بود. این گوشی تنها به مدت 20 دقیقه شارژ نگه می‌داشت و بعد از 20 دقیقه شارژ آن تمام می‌شد و برای اینکه این گوشی بزرگ و بدون سیم را شارژ کنند باید آن را به منبع تغذیه وصل می‌کردند. حتی تصورش هم عجیب است.

اولین گوشی موبایل توسط شخصی به نام مارتین کوپر اختراع شد، به کوپر لقب پدر تلفن همراه را داده اند. در واقع باید گفت که اولین تلفن‌های بی‌سیم، واقعا اولین تلفن‌های همراه در دنیا نبودند. در واقع این گوشی‌ها رادیوهایی دو طرفه بودند تا افرادی که در اورژانس‌ها، راننده‌های تاکسی و کسانی که نیاز به ارتباط‌های دوطرفه داشتند از آن استفاده نمایند. کار این دستگاه‌ها به گونه‌ای بود که از طریق موج رادیویی با فرد مقابل ارتباط برقرار می‌کردند چیزی شبیه به واکی تاکی، که امروزه هم همچنان کاربرد دارد.

اما نکته جالب توجه اینجاست که عموما مردم تصور می‌کنند، نوکیا اولین شرکت تولید کننده تلفن همراه بوده است در صورتی که این تصور غلطی است ، همانطور که گفتم اولین تلفن همراه توسط مارتین کوپر اختراع شد که این شخص در شرکت موتورولا فعالیت می‌کرد. پس از این اختراع شرکت موتورولا اقدام به تولید انبوه از این گوشی‌های یک کیلوگرمی کرد، این تلفن ها را به عنوان نسل صفر یا 0G می‌شناسند.

باور کنید کسی تصور نمی‌کرد روزی این دستگاه که وزنی حدود یک کیلوگرم و 25 سانتی متر طول داشته، وسیله‌ای محبوب در میان عموم مردم دنیا شود. البته سال‌ها زمان برد تا گوشی موبایل تبدیل به وسیله‌ای شود که در حال حاضر در دستان من و شماست. این دستگاه آنقدر بر روی زندگی مردم تاثیر گذاشته است  که زمان کوتاهی اگر از آن استفاده نکنیم، احساسا می‌کنیم کسی یا چیزی را گم کرده‌ایم.

با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و قابلیت های گوشی‌های موبایل که هر لحظه در دنیا در حال تغییر است، به جرات می‌توان گفت که تماس تلفنی جزو ساده‌ترین نوع استفاده و کاربرد گوشی همراه می‌باشد. تقریبا برای همه فعالیت های روزانه خود به موبایل های هوشمند احتیاج داریم.

با سرعت عجیب پیشرفت تکنولوژی، نسل‌های جدید حتما شاهد شبکه‌های 6G و بالاتر از آن نیز خواهد بود.

دوران‌های مهم در دنیای موبایل

در سال 1926 شروع اولین ارائه خدمات گوشی موبایل به مسافران درجه یکی بود که در  Deutsche Reichsbahn بین دو کشور برلین و هامبورگ سفر می‌کردند.

و سال های 1946، 1969، 1973، 1982 تا سال 1987 ، 1992، 1998، 1999 ورود اولین لوازم جانبی هوشمند به بازار تکنولوژی

سال 2000، 2003، 2006 اولین گوشی لمسی جهان با صفحه نمایش خازنی و سال 2007 شرکت اپل فعالیت خود را آغاز کرد.

2008 اولین هدفون بی سیم و2010 سالی که سامسونگ به میدان آمد.

تقریبا تمام برندهای مطرح در دنیا اعم از سامسونگ، شیائومی، نوکیا، و ... تا سال 2023 اقدام به تولید گوشی‌های میان رده و اقتصادی کردند. هدف از این کار در دسترس بودن تمام امکانات جذاب گوشی‌های برند و پرچم‌دار برای عموم مردم بود. هرچند که در کنار گوشی‌های اقتصادی هوشمند سایر گوشی‌های برند نیز پیشرفت زیادی کردند.

قیمت‌گذاری گوشی‌های موبایل

قیمت‌گذاری گوشی‌های موبایل بر اساس به روز بودن سال انتشار، قابلیت‌هایی نظیر حافظه، رم، صفحه نمایش، آخرین اپدیت اندروید، آخرین ورژن ios، دوربین‌های پشت گوشی و دوربین سلفی، قابلیت نصب برنامه‌ها و بازی‌های سنگین و... در نظر گرفته می شود. در خصوص گوشی‌های هووآوی هم حتی بعد از تحریم‌های آمریکا و عدم قابلیت اپدیت اندروید 11 و 10 به بالاتر با این حال در کشور ما این گوشی با اندروید پایین همچنان در دسترس مردم قرار دارد و به صورت دست دوم، خرید و فروش می‌شود.  

اختلاف قیمتی که در گوشی‌های موجود در بازار وجود دارد به دلیل گارانتی‌های متفاوت، خدمات گوشی‌ها و تفاوت در حافظه، رم، رنگ گوشی و .... می‌باشد.

خرید و فروش گوشی‌های موبایل

خرید گوشی

در زمان خرید گوشی موبایل باید به یک سری نکات توجه داشته باشید. به دلیل وجود جنس‌های متفرقه و فیک در بازار خرید گوشی را این روزها سخت و پر تنش کرده است. اما چه به صورت خرید حضوری و یا به صورت خرید اینترنتی آن هم از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر، با رعایت یک سری نکات اصولی می‌توان خرید مطمئنی داشت. نکاتی مانند:

  • قیمت گوشی که انتخاب کرده اید را با فروشگاه‌های دیگر و سایت‌های معتبر مقایسه نمایید
  • امکانات گوشی را بررسی نمایید
  • مطمئن شوید که گارانتی گوشی خریداری شده، حتما معتبر باشد. 

فروشگاه اینترنتی

برای خرید گوشی موبایل به صورت اینترنتی و از طریق فروشگاه‌های عرضه گوشی باید به یک سری نکات توجه داشته باشید؟

فروشگاه‌های اینترنتی زیادی در حال حاضر در بستر اینترنت وجود دارند. با این حال همگی آنها قابل اعتماد نیستند، یک سری از سایت‌ها شعار خرید گوشی ارزان قیمت برای جذب مشتری را دارند که مسلما همه می‌دانیم که قیمت گوشی‌‌ها به صورت معمول تاحدودی یکسان است. تفاوت قیمتی که شاهد آن هستید بر اساس داشتن گارانتی و نداشتن آن و ... مشخص می‌شود و گوشی ارزان قیمت در واقع شعاری تو خالی بیش نیست و به احتمال بسیار زیاد گوشی که به دست شما می‌رسد فیک خواهد بود. حتما در زمان خرید اینترنتی به نشانه نماد اعتماد الکترونیک که در سایت وجود دارد، توجه نمایید.

نظرات دیگر کاربران را در مورد آن فروشگاه و حتی گوشی مورد نظر مطالعه نمایید، درگاه پرداخت امن و پروتکل های SSI را مورد بررسی قرار دهید. این‌ها راه‌هایی برای پی بردن به اصالت و قابل اعتماد بودن آن فروشگاه آنلاین برای خرید موبایل است.

نتیجه می‌گیریم خرید موبایل هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری، سختی‌ها و چالش‌های خود را دارد.

گارانتی گوشی موبایل چیست؟

شرکت‌های مختلفی گوشی ها را گارانتی می‌کنند و هر کدام قوانین خود را دارند. در نهایت فردی که گوشی یا هر وسیله دیگری را تهیه می‌کند به ضمانت آن بسیار اهمیت می‌دهد. در اینجا باید بگویم نه تنها اصالت شرکت گارانتی کننده مهم است، بلکه خدمات پس از فروش و تعویض و تعمیر قطعات هم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

حال ببینیم گارانتی یا همان ضمانت نامه به چه معنا است؟ به معنای تعهدی است که از طرف شرکت وارد‌کننده به کاربران بابت تضمین اصل بودن آن کالا داده می‌شود. همچنین شرکت تضمین کننده این اطمینان را می‌دهد که نه تنها در زمان معیوب بودن قطعه و یا دستگاه آن را تعویض نماید، بلکه خدماتی تحت عنوان خدمات پس از فروش را در مدت زمانی معین به کاربر ارائه دهد که این خدمات نیز می‌تواند شامل تعمیر و یا تعویض بخشی از دستگاه و یا تمامی قطعات شود.تا پیش از تصویب طرح رجیستری، گارانتی‌های معتبر زیادی در ایران وجود نداشتند. اما پس از تصویب طرح رجیستری، شرکت‌ها و برندهای معتبری به منظور اعطای خدمات گارانتی به وجود آمدند.

جمع‌بندی پایانی

در هنگام خرید کالا چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری، حتما به گارانتی گوشی موبایل و یا هر کالای دیگری توجه نمایید. داشتن گارانتی در وهله اول اثبات قانونی وارد شدن گوشی و یا هر کالای دیگر به کشور است، به همین دلیل برای رجیستری گوشی مشکلی نخواهید داشت.

مسئله دوم خدماتی است که بعد از خرید گوشی موبایل به شما ارائه می‌شود و مهم‌تر از همه افرادی هستند که در صورت بروز مشکل و یا خرابی گوشی به آنها مراجعه کرده و گوشی خود را برای تعمیر و ... در اختیار آنها قرار می‌دهید.

حالا با خیال راحت گوشی موبایل خود را انتخاب و خریداری کنید.