فیلم های مد و فشن برتر جهان
داستانهای دنیای مد و فشن ازنظر تولید هیجان و سرگرمی از بهترین داستانهای درام یا جنایی جهان هیچ چیز کم ندارند. در دنیایی که رقابت، شکست، پیروزی و تلاش بهوضوح دیده میشود، میتوان بهترین روایتهای جهان را از دل آن بیرون آورد. دنیای مد از رقابت و جنگ و ستیز سرشار است و این مسئلهی سینماگرانی که به دنبال سوژههای جذاب هستند را به سمت ساخت فیلم مد و فشن در این جهان سوق میدهد.
در این مقاله تلاش شده ۱۲ فیلم از فیلم های مد و فشن برتر جهان که داستانهایی حول محور دنیای مد دارند را به شما معرفی کنیم تا با جنبهای جذاب از دنیای مد و فشن، آشنا شوید.
۱٫ مضحک روی Funny Face) 1957)
مضحک روی نام کمدی موزیکالی از استنلی دانن است. این فیلم سینمایی مدلینگ در سالهای اوج محبوبیت و زیبایی آدری هپبورن ستاره زیباروی هالیوود، ساختهشده است. داستان فیلم، داستان دختری مترقی و روشنفکر را روایت میکند که مخالف سرسخت صنعت مد و مصرفگرایی ناشی از آن است اما در سفری که به پاریس دارد طی یک داستان جذاب عکس او بهعنوان مدل روی جلد اصلی یک مجله مشهور مد چاپ میشود. این فیلم فشن کاندید و برنده جوایز بسیاری از جشنوارههای سینمایی شد که این اتفاق برای یک فیلم موزیکال خصوصاً در دهه ۵۰ میلادی یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.
۲٫ ایو سن لوران Yves Saint Laurent) 2014)
در سال ۲۰۱۴ جلیل لسپرت بازیگر و کارگردان فرانسوی، یک فیلم مد لباس در رابطه با زندگی ایو سن لوران (۱۹۳۶-۲۰۰۸)، طراح مد سرشناس فرانسوی ساخت. ایو سن لوران که پایهگذار برندی به نام خوش است یکی از مطرحترین طراحان مد و فشن تاریخ است که بیشتر به دلیل ابداعاتش درزمینهٔ لباس زنانه شناخته میشود. از ابداعات و تابوشکنیهای لوران میتوان به طراحی شلوار زنانه متنوع و کت تاکسیدو زنانه برای مناسبتها و مکانهای مختلف اشاره کرد که در پوشش زنان تحولی بزرگ بهحساب میآمد.
این فیلم مد و فشن با ساختاری خوب دارای بازیهای خوب و تحسینشدهای است که به همین سبب جوایز بازیگری زیادی برای بازیگران این فیلم به ارمغان آورده است. این فیلم بهخوبی مراحل رشد و چالشهای این طراح بزرگ را به تصویر میکشد.
۳٫ شیطان پرادا می پوشد The Devil Wears Prada) 2006)
“شیطان پرادا میپوشد” یکی از فیلم هایی درباره طراحی لباس است که دیوید فرانکل، کارگردان آمریکایی، بر اساس رمانی با همین نام، نوشته لورن ویزبرگر، ساخته است. داستان این فیلم، زندگی یک سردبیر مجله مد مشهور را روایت میکند که به عقیده بسیاری داستان فیلم، داستان زندگی آنا وینتور سردبیر مجله مشهور وُگ (Vogue) است. بازی مریل استریپ در این فیلم تحسین همگان را برانگیخت تا جایی که او را مستحق جایزه اسکار دانستند. این فیلم دارای شخصیتپردازیها، بازیها و طراحی صحنه فوقالعاده بود. “شیطان پرادا میپوشد” تأثیر بسزایی بر روی فرهنگعامه داشت و دیالوگهای این فیلم در بین عامه مردم نیز طرفداران زیادی پیدا کرد.
۴٫ فیلم مد و فشن سن لوران Saint Laurent) 2014)
یکی دیگر از فیلم های مد و فشن، فیلم دیگری از زندگی ایو سن لوران است که این بار به کارگردانی برتان بونلو ساخته شد که به بررسی ابعاد مختلف زندگی طراح مد شهیر فرانسوی پرداخته است. این فیلم سینمایی طراحی لباس، بیشتر حول محور زندگی شخصی لوران میچرخد. فیلم بونلو در فضاسازی دهه ۷۰ میلادی بسیار موفق بوده و یکی از بهترین طراحیهای صحنه در میان فیلمهای آن سالها داشته است.
۵٫ کوکو قبل از شانل Coco before Chanel) 2009)
کوکو قبل از شانل عنوان یکی از فیلم های فشن است که به روایت زندگی و سیر تکامل یکی از تأثیرگذارترین افراد صنعت مد یعنی کوکو شانل میپردازد. کوکو شانل طراح مد شهیر فرانسوی بود که یکی از پیشتازان و مشهورترین طراحان مد تاریخ است که با بنیانگذاری برند شانل (Chanel) نام خود را برای همیشه در تاریخ تثبیت کرده. کوکو شانل با رویکرد به فلسفه مدرن، تأثیر از مدلهای لباس مردانه و پیروی از طراحیهایی ساده توانست نسلی جدید از لباسهای ساده و گرانقیمت را تولید کند.
فیلم مد و فشن کوکو قبل از شانل در سال ۲۰۰۹ به کارگردانی آن فونتن روی پرده رفت که اکران این فیلم باعث بالا رفتن ارزش سهام این برند در بازار جهانی شد. طراحی صحنه و لباس این فیلم یکی از نقاط قوت آن است.
بیشتر بخوانید: با زندگینامه کوکو شانل، طراح افسانهای مد آشنا شوید!
۶٫ کوکو شانل و ایگور استراوینسکیCoco Chanel & Igor Stravinsky) 2009)
در سال ۲۰۰۹ فیلمی دیگر نیز حول محور زندگی خصوصی کوکو شانل ساخته شد. این فیلم که در اختتامیه جشنواره جهانی فیلم کن به نمایش درآمد به روایت رابطه عاشقانه کوکو شانل و ایگور استراوینسکی آهنگساز مشهور روس میپردازد. داستان عشق این دو و فراز و نشیبهای زندگی آنان یکی از داستانهای جذاب جهان سلبریتیها بوده و هست و این مسئله باعث شد تا یان کونن کارگردان هلندی به سراغ این داستان برود و به روایت آن بپردازد. مدس میکلسن و آنا موگلالیس بازیگران اصلی این فیلم هستند که بازی آنها در این فیلم بسیار موردتوجه منتقدان قرارگرفته است.
“کوکو شانل یک طراح مد بود که تقریباً شش دهه بر مد لباس پاریس حکومت کرد. او بهخاطر کت و شلوار شانل، کیفهای لحافدار، جواهرات لباس و «لباس مشکی کوچک» شناخته میشود – که همگی نوآوریهای کلاسیک هستند. طراحی های او بر سادگی و راحتی تاکید داشت و صنعت مد را متحول کرد” منبع: britannica
۷٫ فیلم مد و فشن شیطان نئونی The Neon Demon) 2016)
شیطان نئونی نام فیلمی از نیکولاس ویندینگ رفن کارگردان دانمارکی است. این فیلم محتوایی مهیج و روانشناختی در تم وحشت دارد و داستان دختری نوجوان را روایت میکند که به سودای شهرت و تبدیلشدن به مدلی حرفهای دارد اما شرایط به شکل دیگر پیش میرود که باعث کشمکشهای بسیاری میشود. بازی ال فانینگ در نقش اصلی این فیلم یکی از نقاط قوت این فیلم است. شیطان نئونی ابتدا در جشنواره فیلم کن به اکران درآمد و پسازآن اکرانی جهانی شد.
۸٫ رشته خیال Phantom Thread) 2017)
یکی از شاخصترین فیلم سینمایی طراح لباس، فیلم رشته خیال به کارگردانی پل توماس اندرسن است. اندرسن که یکی از کارگردانان بنام و شناختهشده هالیوود است، برای این فیلم از نابغه جهان بازیگری یعنی دانیل دی-لوئیس برای نقش اصلی بهره برد. داستان این فیلم درباره مد در دهه ۵۰ میلادی است که در آن طراحی مد دقیق، دارای قوانین خاص و بعضاً وسواسی را روایت میکند که در کار خود بسیار موفق است اما ورود یک زن به زندگی او، داستان فیلم را متحول میکند و مرد موفق داستان دلبسته او میشود. دلبسته زنی که با قوانین و دنیای او بسیار غریبه است ولی این تمام ماجرا نیست و او کشمکشهای بسیاری را تجربه میکند.
این فیلم مد و فشن برنده جایزه اسکار بهترین طراحی لباس شد و در چندین بخش ازجمله بهترین بازیگری نامزد این جایزه شد.
۹٫ مامور خرید Personal Shopper) 2016)
مأمور خرید شخصی، یکی از فیلم هایی با بهترین طراحی لباس از اولیویه آسایاس است، که در سال ۲۰۱۶ برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره جهانی فیلم کن شد. مأمور شخصی داستان مأمور خرید شخصی، یک فرد ثروتمند در پاریس را روایت میکند که پس از مرگ برادر دوقلویش دچار اختلالات و بعضاً روابطی با ارواح میشود. این مأمور شخصی که در دنیای شلوغ مد پاریس درصدد پیشرفت است، تصویری واقعگرایانه از این دنیا برای ما روایت میکند.
۱۰٫ مککویین ۲۰۱۸(McQueen)
مستندی درباره زندگی و کار الکساندر مککویین، طراح مشهور مد بریتانیایی، که با نگاهی عمیق به دوران حرفهای و شخصی او میپردازد. این مستند برنده جایزه بهترین مستند در جشنواره فیلم لندن شد و همچنین نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین مستند بود. امتیاز IMDb این فیلم ۷.۶ از ۱۰ است.
۱۱٫ بلوند ۲۰۲۲ (Blonde)
این فیلم درام زندگینامهای به کارگردانی اندرو دامینیک، نگاهی تخیلی به زندگی مریلین مونرو با بازی آنا د آرماس دارد. آنا د آرماس برای بازی در نقش مریلین مونرو نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن درام شد. امتیاز IMDb این فیلم ۵.۵ از ۱۰ است.
۱۲٫ پرل۲۰۲۲ (Pearl)
فیلمی در ژانر وحشت روانشناختی به کارگردانی تی وست که پیشدرآمدی بر فیلم “X” است و داستان شکلگیری شخصیت پرل را روایت میکند. این فیلم در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ با استقبال منتقدان مواجه شد و نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم ترسناک شد. رتبه IMDb این فیلم ۶.۷ از ۱۰ است.
کلام آخر:
در نهایت، فیلمهای مربوط به مد و فشن نه تنها به دنیای پر زرق و برق صنعت مد پرداختهاند، بلکه داستانهای انسانی و درامهای عمیقی را نیز روایت کردهاند که بیننده را به تفکر وا میدارد. از زندگینامههایی مانند “بلوند” که داستان پرآوازه مریلین مونرو را بازگو میکند، تا مستندهایی همچون “مککویین” که به زندگی و کار یکی از بزرگترین طراحان مد، الکساندر مککویین، میپردازد، این فیلمها همواره مرز میان هنر، شخصیتها و صنعت مد را جابجا کردهاند. هرکدام از این آثار به شیوهای خاص به نمایش لحظات دراماتیک و تحولات صنعت مد پرداختهاند و توانستهاند بینندگان را با دنیای شگفتانگیز و پیچیده مد آشنا کنند