خرید لوازم آشپزخانه دیگر بهسادگی گذشته نیست و با افزایش تنوع برندها و مدلها و حتی ادغام آنها با تکنولوژیهای جدید، نیاز است تا اطلاعات بیشتری در مورد آنها کسب کنیم و مدل مناسبی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنیم. این مقاله از بانی مگ به راهنمای خرید توستر اختصاص دارد و در آن انواع توستر و ویژگیهای یک توستر مناسب را بررسی خواهیم کرد.
راهنمای خرید توستر
برای خرید توستر، باید ابتدا متناسب با جمعیت خانواده و میزان استفاده، نیازهای خود را مشخص کنید و از میان مدلهای مختلف دست به انتخاب بزنید. انواع مختلفی از توستر وجود دارند که هر یک ویژگیهای منحصربهفردی دارند؛ مانند توسترهای شیاردار یا توسترهای نقالهای که ابعاد و توان متفاوتی دارند. در ادامه این مدلها را بررسی میکنیم.
انواع مختلف توسترها
توسترهای شیاردار یا پاپ آپ یا بالا جهنده، معروفترین نوع از توسترهایی هستند که در بازار یافت میشوند. ازجمله مزایای توسترهای شیاردار این است که جمعوجور بوده و برای آشپزخانههای کوچک مناسب هستند؛ کار با این توسترها نیز بسیار راحت است. کافی است نانها یا شیرینیجات را در شیارها قرار داده، میزان برشتگی را انتخاب کنید و سپس اهرم را پایین بکشید. پس از آماده شدن نانها بالا آمده و آمادهی استفاده هستند. مزیت دیگر این توسترها قیمت مناسب آنهاست و با داشتن تنوع رنگی و مدل میتوانید مطابق سلیقه و دکوراسیون خود یک مدل را انتخاب کنید.
از معایب این توسترها میتوان به تککاره بودن آنها اشاره کرد که فقط برای توست کردن نانها و شیرینیجات میتوان از آن استفاده کرد. همچنین پخت نامنظم و غیریکدست نانها میتواند از دیگر مشکلات این توسترها باشد. پاک کردن این توسترها نیز کاری بسیار سخت است و برای اینکه بتوانید خرده نانها را از آن خارج کنید، یا باید دستگاه را سروته کنید و یا از یک ابزار کوچک برای پاک کردن توستر استفاده کنید. البته برخی از مدلها یک سینی جمعآوری خرده نان در زیر خود دارند؛ اما اگر تکهای از نان در شیارها گیر کند، این سینی نیز بلااستفاده میشود.
نوع دیگری از این دستگاهها، توسترهای نوار نقالهای هستند که البته برای استفادههای خانگی طراحی نشدهاند و بیشتر آنها را میتوانید در رستورانها، هتلها و تهیهی غذاها پیدا کنید؛ اما اگر دارای خانوادهی پرجمعیتی هستید، میتوانید یکی از آنها را برای منزل خود تهیه کنید.
ازجمله مزایای این توسترها این است که با داشتن یک نقالهی توری، توانند پخت یکدستتری داشته باشند و سپس نانها را بدون دخالت دست، درون سینی زیر دستگاه بیندازند. به دلیل داشتن حرارت بالاتر سرعت توست بیشتر است و میتوانید تا صدها قطعه نان را با این دستگاه توست کنید. ازجمله معایب این دستگاهها نیز میتوان به حجم بزرگ آنها، تککاره بودن، قیمت چند ده برابری و مصرف انرژی بسیار بالاتر در مقایسه با توسترهای شیاردار اشاره کرد.
گونهی دیگری از توسترها، توسترهای هوشمند هستند که میتوانند هر نوع از این دستگاهها را در بر بگیرند. این توسترها دارای یک مانیتور برای تعیین حرارت، میزان برشتگی و همچنین قابلیت اتصال وایفای و بلوتوث و بهرهمندی از دستورهای صوتی هستند.
از مزایای این توسترها این است که میتوانند کنترل بیشتری روی پخت نان به شما بدهند و سرعت کار را بالاتر ببرند و با داشتن سنسورهای دقیق میزان حرارت و توست شدن را کنترل کنند؛ اما از طرف دیگر این دستگاه قیمت بسیار بالاتری دارند، به دلیل حساسیت بیشتر آسیب پذیرترند و میتوانند نسبت به مدلهای قدیمی و سنتی عمر کمتری داشته باشند.
درنهایت نوع دیگری از توسترهای شیاردار، مدلهای صنعتی هستند که ابعاد بزرگتری دارند و دارای شیارهای بیشتری هستند و میتوانید ۶ یا حتی ۸ قطعه نان را بهصورت همزمان توست کنید. یکی از مزایایی که این دستگاهها دارند این است که سرعت بالاتری نسبت به توسترهای دیگر دارند و نیازی به پیش گرمایش ندارند و میتوانید در چند دقیقه غذای خود را آماده کنید؛ اما از طرف دیگر قیمت بسیار بالاتری دارند و همان مشکل تمیز کردن را نیز به همراه دارند. این توسترها اگرچه کاربردی صنعتی دارند، اما میتوانند برای خانوادههای پرجمعیت نیز به کار بروند.
در جدول زیر میتوانید مزایا و معایب انواع توسترها را با هم مقایسه کنید.
نوع توستر |
مزایا | معایب |
توستر شیاردار |
کوچک و کاربردی، استفادهی آسان |
تککاره بودن، تمیز کردن دشوار |
توستر نقالهای |
توان توست کردن تعداد زیادی نان |
قیمت بالا، ابعاد بزرگ |
توستر هوشمند |
دقت بالا، تنظیمات کاربردی |
قیمت بالا، عمر کوتاهتر قطعات دیجیتالی |
توستر صنعتی | بهرهگیری از آخرین فناوری، ظرفیت بالا |
ابعاد بسیار بزرگ، قیمت بالا |
عوامل کلیدی در انتخاب توستر
حال که با انواع مختلف توستر آشنا شدیم، در ادامهی نکات راهنمای خرید توستر، باید بدانیم چه انتظاراتی از آن داریم و توستر مدنظر ما چه ویژگیهایی باید داشته باشد. یک توستر مناسب باید دارای اهرمهای بالابر باشد تا بهراحتی بتوان نانها را درون شیارها بالا و پایین کرد. همچنین این اهرم باید نانها را بهصورت کامل بالا بیاورد تا برای برداشتن آنها، دستتان با بدنه تماس پیدا نکند و دچار سوختگی نشوید.
همچنین یک توستر مناسب، دارای کنترل آنالوگ یا دیجیتال برای تنظیم میزان حرارت و برشته شدن نانهاست. برخی از توسترها یک حالت ویژه برای پخت شیرینی دارند که میتوانند آنها را از درون گرم کنند و لایهی بیرونی آنها را برشته کنند. داشتن تایمر برای قطع خودکار گرمایش نیز کمک میکند تا از سوختن نان و شیرینیها جلوگیری شود.
سینی خرده نان نیز از دیگر ویژگیهای یک توستر مناسب است و تمیز کردن آن را راحتتر میکند. طراحی توستر نیز باید بهگونهای باشد تا حرارت داخل آن به بدنه منتقل نشود و برای برداشتن نانها به مشکل نخورید. تعمیرپذیری نیز فاکتور دیگری است که هنگام خرید توستر باید به آن توجه کنید تا در صورت ایجاد مشکل یا خرابی به دردسر نیفتید. در ادامه سایر ویژگیها را بررسی خواهیم کرد.
توان توستر
توان توستر یکی از ویژگیهایی است که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد. هرچه دستگاه توان بالاتری داشته باشد، زودتر گرم شده و نانها را زودتر توست میکند. از طرف دیگر این توان بالاتر میتواند مصرف برق را نیز بیشتر کند.
تعداد شیارها و ظرفیت توستر
توجه به تعداد شیارها و ظرفیت توستر برای خانوادههای پرجمعیت بسیار اهمیت دارد؛ چراکه اگر هر روز به آماده کردن تعداد زیادی از قطعات نان نیاز داشته باشید، یک توستر دو شیاره میتواند زمان زیادی را از شما تلف کند؛ اما با انتخاب یک توستر با شیارهای بیشتر میتوانید در زمان خود صرفهجویی کنید. البته توجه داشته باشید که داشتن شیارهای بیشتر نیازمند توان بالاتر دستگاه است تا نانها بهسرعت آماده شوند. همچنین شیارها باید ابعاد مناسبی داشته باشند تا بتوان تکههای نان بزرگتر را نیز در خود جای دهند. شیارهای عریضتر باعث میشوند تا بتوانید بهجز نان، برخی از شیرینیجات را نیز با آنها گرم کنید.
جنس بدنه
جنس بدنه از دیگر ویژگیهایی است که هنگام خرید توستر باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. توسترهایی که بدنهی فلزی دارند، میتوانند استحکام بیشتری داشته باشند؛ اما از طرف دیگر وزن آنها بالا رفته و هنگام پاکسازی دردسر بیشتری خواهید داشت. از طرف دیگر توسترهایی با بدنهی پلاستیکی وزن سبکتری دارند؛ اما در مقابل ضربات و خط و خش، آسیبپذیری بیشتری از خود نشان میدهند. برخی از توسترها نیز بدنهای شیشهای دارند که مناسب افراد حواسپرت است! بهگونهای که بتوانند میزان برشته شدن نان را ببینند و مانع از سوختن آن شوند.
ابعاد و اندازه
هنگام انتخاب خرید توستر باید به ابعاد و اندازههای آن نیز توجه داشته باشید. اگر آشپزخانهی شما فضای کوچکی دارد، خرید یک توستر صنعتی یا توسترهای نقالهای نمیتواند انتخاب درستی باشد. همچنین توسترهایی که شیارهای بیشتری دارند طبیعتاً حجم بیشتری را از کانتر آشپزخانهی شما اشغال میکنند.
برندهای معتبر توستر در بازار ایران
تفاوتی ندارد که به دنبال خرید خردکن باشید یا توستر؛ مانند بسیاری دیگر از لوازمخانگی، همان شرکتهای نامآشنا، بهترین توسترهای بازار را تولید و عرضه میکنند؛ شرکتهایی مانند فیلیپس، بوش و کیچن اید. برند اسمگ هم که همه آن را با یخچالهای مینمال و جذابش میشناسیم، دارای توسترهای بسیار باکیفیت و با همان تنوع رنگی یخچالهاست. همچنین برندهای دیگری همچون زولینگ، دوالیت، برویل، میگل و دلونگی نیز ازجمله دیگر سازندگان توستر به شمار میروند که محصولاتشان با اقبال فراوانی روبهرو است.
سخن پایانی
در این مقاله از بانی مگ به راهنمای خرید توستر پرداختیم و انواع توستر و ویژگیهای آنها را بررسی کردیم. داشتن یک توستر با ظرفیت و توان مناسب میتواند تهیه وعدههای غذایی مانند صبحانه را سادهتر و لذتبخشتر کند. در این نوشته تنها توسترهایی را که برای آمادهسازی و گرم کردن نان به کار میروند، معرفی کردیم. در مقالات دیگر به معرفی انواع آون توسترها نیز خواهیم پرداخت. شما چه تجربیاتی از کار با مدلهای مختلف توستر دارید؟