موارد زیادی پیش میآید که با اسم یک سبک یا شاخۀ هنری آشنا میشویم اما اطلاعات بیشتری از آن به دست نمیآوریم و اگر به دنبال مصداقی برای اثبات این حرف باشیم، یکی از بهترین مثالها میتواند سبک مینیمالیسم باشد. به همین دلیل، این مقاله را به سبک دکوراسیون مینیمال و مفاهیم این سبک اختصاص دادهایم؛ پس اگر به این سبک مدرن، زیبا و ساده علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
مینیمال و مینیمالیسم چیست؟
مهم نیست تا چه حد با این سبک آشنایی دارید یا اصلا آن را میشناسید یا نه؛ آن را حتما دیدهاید!
در سبک زندگی، نمای ساختمانها و دکوراسیون داخلی مینیمالیسم بیشتر از دیگر جنبهها به چشم میآید. به کار بردن سبک مینیمال در خانه، باعث میشود تا دیزاین منزل شما بسیار ساده و مدرن باشد و در حقیقت مینیمالیسم در دکوراسیون داخلی، در مقابل دیگر سبکهای سنتی که سرشار از طرح و نقش و شلوغی بود، انقلابی عظیم بهحساب میآید.
از ویژگیهای اصلی این سبک دکوراسیون داخلی امروزی میتوان به سادگی، خطوط صاف و پالتهای تکرنگ اشاره کرد. به طور کلی میتوان گفت که این سبک جذاب، در عبارت معروف «کمتر، بیشتر است» خلاصه میشود!
البته استفاده از این سبک در خانه چالشهایی را هم در بر دارد؛ برای مثال یکی از طراحان بزرگ دکوراسیون در مورد سبک دکوراسیون داخلی مینیمال میگوید:
اصلیترین چالش درمورد سبک دکوراسیون داخلی مینیمال این است که فضا را گرم نشان بدهید تا به میزبانان و میهمانان با آرامش و زیبایی خوشآمد بگوید.
جزییات سبک مینیمالیسم در دکوراسیون
آنچه تا به اینجا گفتیم، یک تعریف کلی است اما چطور میتوانیم سبک مینیمالیسم را در دکوراسیون منزل خود پیاده کنیم؟
یکی از اشتباهات رایج در هنگام دیزاین خانه به سبک مینیمال این است که افراد تصور میکنند همین که یکی دو مبل را کنار یک دیوار سفید قرار بدهند، باید برای آوردن این سبک به خانه یا اتاقشان کافی باشد؛ اما اینطور نیست و چنین اشتباهی حتی ممکن است باعث بشود تا خانۀ شما سرد و بیروح به نظر برسد و این چیزی است که هیچکس نمیخواهد!
اِلِمانهای یک خانه مینیمال چیست؟
همانطور که گفتیم، برای اینکه خانهای به سبک مینیمال داشته باشید، باید این کار را به شیوۀ درست انجام بدهید. طراحی این نوع دیزاین ساده است، تنها کافی است تا قواعد اصلی را به خوبی رعایت کنید و این نوع دکوراسیون را به واسطۀ سادگی ذاتیش، دستکم نگیرید!
وسایل ساده اما مدرن
یکی از اصلیترین المانهای یک خانه با سبک مینیمال، وسایل و عناصر ساده است. استفاده از نور، فرم و وسایل ساده اما زیبا که همگی در یک فضای باز چیده شدهاند، در مخاطب حس راحتی و آزادی را تداعی میکنند. در این سبک هیچ تلاش بیش از اندازهای برای زیبا به نظر رسیدن نمیشود؛ در عوض همان عناصر اندک به کار رفته در دکوراسیون، آنقدر زیبا هستند که در عین جذابیت ذهن شما را هم آرام میکنند.
خطوط ساده و صاف
مبلمان و فرنیچری که به سبک مینیمال طراحی و ساخته میشوند به همراه اکسسوریهای مناسب میتواند بسیار زیبا و کاربردی باشد. استفاده از سطوح صیقلی به همراه خطوط ساده و محکم، ترکیب وصفناپذیری را ایجاد میکند که روی ذات و طبیعت هر آیتم تاکید دارد. چیزی که در مبلمان باید به آن توجه داشته باشید این است که به جای جزییات زیاد، به خلوص و سادگی اشکال و فرم توجه داشته باشید.
دیوارها در سبک دکوراسیون مینیمال، ساده و بدون طرح هستند و در بعضی موارد با چند قاب از طراحیهای ساده پوشیده میشوند. از دیگر المانهای مهم در این سبک دکوراسیون داخلی، جزیرهها و سطوح مختلف هستند که عموما صیقلی و سادهاند تا احساس خلوتی بیشتری را به ذهن بیاورند.
پالت تکرنگ و ساده
در سبک دکوراسیون مینیمال، رنگهای تند و درهمآمیخته جایی ندارد. پالت تکرنگ در این سبک معمولا شامل تنالیته رنگهای سادهای مانند سفید، بژ و خاکستری میشود.
در حال حاضر در ترند جدید سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی تلاش بر این است تا فرمها به حداقل برسند؛ اینکار در کنار استفاده از چنین رنگهایی منجر میشود تا فضا روشن و جذاب باشد. گفتنی است که پالتهای رنگی در این سبک عموما روشن با سایههای طبیعی هستند.
دکوراسیون مینیمال اتاق نشیمن
از وجوه رایج در دکوراسیون به سبک مینیمال، میتوان به دیوارهای سفید و کف چوبی فراخ در کنار پنجرههای فرانسوی اشاره کرد. برداشت اشتباهی که گاهی از این سبک شده این بوده که سبک مینیمال تنها یک سبک ساده، فکر نشده و بسیار ارزان است اما این تصور بهکل اشتباه است!
مینیمالیسم میتواند به شما کمک کند تا روی آنچه بیشتر به آن علاقه دارید، متمرکز باشید. میتوانید از نقاشیهای مدرن روی دیوارها استفاده کنید یا حتی کمی دراماتیکتر باشید و با استفاده از رنگ بژ و سفید برای دیوارهای مختلف در اتاق نشیمن بُعد ایجاد کنید.
رنگهای سفید، کرم و بژ در کنار بافت چوب برخلاف تصور اصلا حوصلهۀ مخاطب را سر نمیبرد. استفاده از قابهای مختلف مانند میز و کتابخانۀ چوبی، زیبایی کمنظیری را ایجاد میکند. میتوانید در سبک مینیمال، تلویزیون LED را روی دیوار قرار بدهید یا آن را روی یک میز تلویزیون چوبی بگذارید.
صندلیهای مکعبشکل هم در دکوراسیون مینیمال نشیمن، خطوط پایههایشان را بیشتر و بهتر نشان میدهند، در حالیکه میتوان روی کاناپۀ این نوع مبلمان به استراحت پرداخت.
اگر تمایل دارید تا اتاق نشیمن خانهیتان رنگیتر باشد، استفاده از رنگ بژ در کنار رنگ سفید و المانهای چوبی یک گزینۀ فوقالعاده بهحساب میآید. در نهایت، یک شومینۀ برقی و چند سبد حصیری میتواند استایل اتاق نشیمن شما را کامل کند.
دکوراسیون مینیمال برای آشپزخانه
عمر سبک دکوراسیون مینیمال به حدود ۵۰ سال میرسد اما هنوز که هنوزه جنبههای زیادی دارد که به اندازه کافی به آنها پرداخته نشده. با این وجود، نقطۀ تلاقی تمام این جنبهها، همان سادگی همیشگی است. همین روش در آشپزخانههای مینیمال نیز کاربرد دارد و فرم، فضا، وسایل و سایر اجزا همگی از این قاعده تبعیت میکنند. آشپزخانهها در این سبک خلوت و ساده هستند و همهچیز باید داخل کابینتها جای بگیرد؛ پس اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارند تا وسایل آشپزی دور و برشان باشد، بهتر است این سبک را انتخاب نکنید!
دکوراسیون مینیمال برای اتاقخواب
بیشتر افراد در هنگام دیزاین کردن خانهیشان به یک سبک مشخص، فراموش میکنند تا به آن روح و شخصیت ببخشند. در نتیجه، با نزدیک شدن به انتهای پروژه، خانۀ رویایییشان به یک طرح کلی و عام بیروح تبدیل میشود. به همین دلیل، توجه به علاقه شخصیتان در عین رعایت مرزهای یک سبک، اهمیت زیادی دارد. دکوراسیون مینیمال در اتاقخواب، نهتنها زیبایی و مدرنیته را برای خانه شما به همراه میآورد، بلکه با احساس آرامشی که به شما میدهد، یکی از گزینههای ایدهآل برای دیزاین اتاقی به شمار میرود که بعد از یک روز پر مشغله، در آن به دنبال آرامش هستید. استفاده از پالت تکرنگ، نورپردازی مناسب این نوع دکوراسیون و همینطور المانهای چوبی، آرامشی را که در جستوجویش هستید برای شما به ارمغان میآورد.
دکوراسیون مینیمال برای حمام
حمام و سرویسهای بهداشتی در سبک دکوراسیون مینیمال مانند سایر اجزای خانهای با این سبک ساده و سرشار از عناصر زیباییشناسی هستند. خطوط صاف و دیزاین خلوت را در این بخش از خانه هم میتوانید مشاهده کنید؛ علاوه بر این که وسایل بهکلی در این سبک در قفسهها پنهان میشوند و همهچیز مرتب، منظم و کاربردی است. این نوع دکوراسیون به افراد کمک میکند تا در زندگی روتین خود نیز نظم داشته باشند.
تاریخچه و خاستگاه سبک مینیمالیسم
برای اینکه با این سبک زندگی و هنری جذاب بیشتر آشنا شوید، بهتر است نگاهی به معنی کلمه مینیمال بیاندازید. مینیمالیسم یا سادهگرایی، نوعی سبک هنری گسترده است که نامش را از ریشۀ لاتین “minimal” وام گرفته که به معنای «حداقل» بوده و خاستگاه این سبک را روسیۀ بعد از انقلاب اکتبر میدانند. این سبک به شما اجازه میدهد تا در زندگی روزمره خود احساس آزادی بیشتری داشته باشید و کمی از قید و بند متریالیسم قرن ۲۱ خلاصی پیدا کنید؛ پس از این نظر، مینیمالیسم یک وسیله است. هدف زندگی مینیمال این است که افراد در زندگی خود آرامش بیشتری داشته باشند، در لحظه زندگی کنند و به دنبال رویاهایشان بروند.
در این مطلب، شما را با سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی آشنا کردیم اما جالب است بدانید این سبک در هنر و سبک زندگی گسترۀ وسیعی را شامل میشود؛ از دکوراسیون گرفته تا ادبیات و نقاشی؛ بنابراین، اگر از مینیمالیسم لذت میبرید، با کمی تحقیق احتمالا در زمینههای دیگر هم میتوانید علایق جدیدی پیدا کنید!
آیا سبک مینیمال جزو سبکهای مورد علاقۀ شما هم هست؟ نظرتان را برای ما بنویسید.