3 شهریور 1403
/
237 بازدید
۶ روش برای افزایش سرعت گوشی اندروید
افزایش سرعت گوشی اندروید | چگونه مشکل افت سرعت گوشی را حل کنیم؟

فهرست مطالب

یکی از چالش‌هایی که کاربران گوشی‌های اندرویدی همواره با آن روبه‌رو هستند، افت سرعت گوشی موبایل پس از چند ماه یا چند سال استفاده است. این افت عملکرد نسبت به گوشی آیفون کمی محسوس‌تر و بیشتر است و همین امر باعث شده تا کاربران آیفون به کاربران اندرویدی طعنه بزنند! اما با همه‌ی این اوصاف، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست؛ چراکه می‌توان با انجام یک سری اقدامات، کارایی گوشی را تا حد زیادی به روز اول برگرداند و سرعت آن را افزایش داد.

کاهش سرعت گوشی اندروید می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله می‌توان به پر شدن حافظه‌ی داخلی، انباشته شدن کش برنامه‌های مختلف و کاهش ظرفیت و قدرت باتری موبایل برای تأمین انرژی موردنیاز سخت‌افزارهای گوشی اشاره کرد. اگر از کاربران گوشی‌های اندرویدی هستید، در این مقاله از بانی مگ می‌خواهیم روش‌هایی را برای افزایش سرعت گوشی اندروید به شما ارائه کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

افزایش سرعت گوشی اندروید

برای افزایش سرعت گوشی اندروید نخست باید دلایل این افت سرعت را شناسایی کرد. سپس برای هر عامل، راهکار مناسب را انتخاب کرد تا مشکل برطرف شود. برای مثال با پاک‌سازی حافظه‌ی گوشی، حذف برنامه‌های بدون استفاده، به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها و یا نهایتاً بازنشانی به تنظیمات کارخانه می‌توان سرعت گوشی را افزایش داد. در ادامه به بررسی این عوامل و راهکارهای موجود می‌پردازیم.

چرا گوشی‌های اندروید دچار افت سرعت می‌شوند؟

افت سرعت گوشی‌های اندرویدی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله دلایل اصلی می‌توان به برنامه‌های غیرضروری و فایل‌های کش که از خود به‌جای می‌گذارند اشاره کرد. فایل‌های کش، فایل‌های موقتی هستند که اپلیکیشن‌ها به‌منظور اجرای سریع‌تر برنامه‌ها و فراخوانی داده‌ها، آن‌ها را روی حافظه‌ی داخلی ذخیره می‌کنند. زمانی که فایل‌های کش زیاد می‌شوند، حافظه‌ی داخلی پر شده و قدرت پردازشی گوشی را درگیر می‌کند که این امر موجب افت سرعت گوشی می‌شود.

در کنار فایل‌های کش ممکن است فایل‌های غیرضروری و تکراری و یا دانلودهایی که دیگر به آن نیاز ندارید نیز حافظه‌ی گوشی را پر کرده باشند. قدیمی بودن نسخه‌ی سیستم‌عامل یا برنامه‌ها و عدم سازگاری این دو با یکدیگر نیز می‌تواند روی سرعت گوشی تأثیر منفی بگذارد. در ادامه به بررسی تمامی عواملی که می‌توانند سرعت گوشی را کاهش دهند و راهکارهایی برای رفع آن‌ها می‌پردازیم.

بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده و حذف برنامه‌های غیرضروری

بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده و حذف برنامه‌های غیرضروری

اولین گام برای افزایش سرعت گوشی اندروید بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده روی گوشی و حذف برنامه‌های غیرضروری است. در بسیاری از اوقات ممکن است برنامه‌ای را برای هدفی خاص روی گوشی خود نصب کرده باشید و پس‌ازآن دیگر به آن برنامه احتیاج پیدا نکرده باشید. حذف چنین برنامه‌هایی می‌تواند حافظه‌ی داخلی گوشی را خالی کرده و همچنین با کاهش پردازش‌های پس‌زمینه، قدرت پردازشی درگیر شده توسط این برنامه‌ها را آزاد کرده و به سایر برنامه‌ها اختصاص دهد.

همچنین تمامی گوشی‌های اندرویدی حاوی اپلیکیشن‌های اختصاصی شرکت سازنده گوشی هستند که بسیاری از آن‌ها کاربردی ندارند. برای نمونه، شرکت شیائومی برای کاهش قیمت گوشی شیائومی و متعادل نگه‌داشتن آن، این‌گونه برنامه‌ها و تبلیغات را در گوشی‌های خود قرار داده است. حذف چنین برنامه‌هایی نیز می‌تواند سرعت گوشی را افزایش دهد. اگر حتی به این نیز راضی نمی‌شوید، می‌توانید برنامه‌هایی مانند یوتوب، جیمیل و مپس را نیز حذف کرده و به‌جای آن از وب‌سایت آن‌ها استفاده کنید.

البته در نظر داشته باشید که بسیاری از اپلیکیشن‌های سیستمی قابلیت حذف شدن ندارند؛ در چنین مواردی می‌توانید این اپلیکیشن‌ها را غیرفعال کرده و یا با توقف اجباری از فعالیت آن‌ها در پس‌زمینه جلوگیری کنید. برای حذف اپلیکیشن‌ها می‌توانید از صفحه‌ی برنامه‌ها، انگشت خود را روی آن‌ها نگه‌داشته و با انتخاب گزینه Uninstall آن‌ها را پاک کنید. حذف برنامه‌ها از طریق تنظیمات و بخش مدیریت برنامه‌ها نیز امکان‌پذیر است. برای غیرفعال کردن و توقف اجباری برنامه‌ها نیز می‌توانید به همین بخش رفته و با انتخاب برنامه‌ی موردنظر خود وارد صفحه‌ی آن شده و با گزینه‌ی Disable آن را غیرفعال و با گزینه‌ی Force Stop فعالیت آن را در پس‌زمینه متوقف کنید.

پاک‌سازی حافظه کش و داده‌های اضافی

پاک‌سازی حافظه کش و داده‌های اضافی

همان‌گونه که در بخش‌های پیشین اشاره شد، فایل‌های کش، فایل‌هایی هستند که توسط برنامه‌ها برای اجرا و فراخوانی سریع‌تر داده‌ها روی حافظه‌ی داخلی ذخیره می‌شوند. اگرچه این فایل‌ها می‌توانند اجرای یک برنامه را سریع‌تر کنند، اما در درازمدت با انباشته شدن فایل‌های کش برنامه‌های مختلف، اثری معکوس داشته و هم حافظه‌ی داخلی را درگیر کرده و هم سرعت گوشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهند؛ بنابراین پاک‌سازی فایل‌های کش در دوره‌های یک تا دو ماهه، کاری بسیار ضروری است. برای پاک‌سازی حافظه‌ی کش به دو طریق می‌توان عمل کرد؛ اولین روش استفاده از تنظیمات گوشی و منوی مدیریت برنامه‌هاست.

در اینجا می‌توانید برنامه‌ای را که می‌خواهید حافظه‌ی کش آن را پاک کنید، انتخاب کرده و سپس در بخش حافظه یا Storage با استفاده از گزینه Clear Cache حافظه‌ی کش برنامه را پاک کنید. روش دوم استفاده از تنظیمات درون برنامه‌ای است. برخی اپلیکیشن‌ها مانند تلگرام این قابلیت را در اختیار کاربران قرار داده‌اند تا از طریق تنظیمات درون برنامه، حافظه‌ی کش را به تفکیک پاک کنند. برای مثال اگر بخواهید حافظه‌ی کش ویدیوهای دانلود شده را پاک کنید، ولی عکس‌های دانلود شده را همچنان در حافظه‌ی کش نگه دارید، امکان چنین کاری در تلگرام فراهم شده است. پاک‌سازی حافظه‌ی کش می‌تواند تأثیر زیادی در افزایش سرعت گوشی اندروید داشته باشد.

به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها

به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها

گوگل و شرکت‌هایی که به تولید گوشی‌های اندرویدی مشغول هستند، همواره تلاش می‌کنند تا با به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید، بهبودهای زیادی را در سرعت اجرای برنامه‌ها و تجربه‌ی کاربری ارائه دهند. همچنین اپلیکیشن‌هایی که سازنده‌ای معتبر دارند با به‌روزرسانی‌های متناوب، هم امکانات جدیدی را به برنامه‌های خود اضافه می‌کنند و هم تلاش می‌کنند تا سرعت اجرای برنامه‌ها افزایش پیدا کنند؛ بنابراین به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها اهمیت ویژه‌ای در افزایش سرعت گوشی خواهد داشت.

برای به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید می‌توانید به تنظیمات رفته و در بخش به‌روزرسانی سیستم‌عامل، به‌روزرسانی‌های موجود را بررسی، دانلود و نصب کنید. به‌روزرسانی اپلیکیشن‌ها نیز از طریق فروشگاه گوگل پلی امکان‌پذیر است. اگر هم کاربری حرفه‌ای‌تر هستید می‌توانید نسخه‌ی جدید برنامه‌ها را از سایر فروشگاه‌ها و یا وب‌سایت‌ها دانلود کنید. البته در چنین مواردی حتماً از سازگاری نسخه‌ی اپلیکیشن دانلودی با سیستم‌عامل و گوشی خود اطمینان حاصل کنید.

مدیریت فضای ذخیره‌سازی و فایل‌ها

اگرچه حافظه‌ی کش می‌تواند یکی از دلایل اصلی برای پر شدن حافظه‌ی داخلی گوشی باشد، اما در کنار آن عوامل دیگر نیز موجب اشغال حافظه‌ی داخلی می‌شوند. برای مثال عکس‌ها، فیلم‌ها و به‌طورکلی فایل‌های تکراری می‌توانند بخش زیادی از حافظه‌ی داخلی را پر کنند. همچنین دانلودهایی که دیگر نیازی به آن‌ها ندارید، موجب پر شدن حافظه‌ی داخلی می‌شوند؛ بنابراین بهتر است هر از چندگاهی چرخی در اپلیکیشن مدیریت فایل و پوشه‌های حافظه‌ی داخلی خود بزنید و فایل‌های غیرضروری را پاک کنید.

چنین کاری را می‌توانید در گالری خود نیز انجام دهید. اگر هم فرصت و یا حوصله‌ی چنین کاری را ندارید، می‌توانید از اپلیکیشن‌های مدیریت حافظه‌ی داخلی مانند CC Cleaner و یا Files by Google استفاده کنید و بدین ترتیب با حذف فایل‌های غیرضروری، حافظه‌ی داخلی خود را پاک‌سازی کنید.

استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی

استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی

یکی دیگر از راه‌های افزایش سرعت گوشی اندروید، استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی است. چنین برنامه‌هایی با متوقف کردن فعالیت‌های پس‌زمینه و همچنین پاک‌سازی حافظه‌ی پردازشی رم، سرعت گوشی را بهبود می‌دهند البته این دسته از برنامه‌ها عملکردی ۱۰۰ درصدی نداشته و در پاره‌ای از موارد ممکن است با متوقف کردن یکی از پردازش‌های پس‌زمینه‌ی سیستمی، نه‌تنها سرعت گوشی را افزایش نداده، بلکه موجب افت عملکرد آن شود. توصیه‌ی ما این است که به‌جای استفاده از اپلیکیشن‌های جانبی، از منوهای بهینه‌ساز گوشی که در تنظیمات خود اندروید قرار دارند استفاده کنید.

بازنشانی به تنظیمات کارخانه

بازنشانی به تنظیمات کارخانه

آخرین راه‌حل برای افزایش سرعت گوشی اندروید، ریست فکتوری یا بازنشانی به تنظیمات کارخانه است. با بالا رفتن قیمت‌ها، ازجمله قیمت گوشی سامسونگ، اگر قصد خرید گوشی جدیدی ندارید و اگر هیچ‌یک از روش‌های گفته‌شده در بالا نتوانستند بهبود چشمگیری در سرعت گوشی شما دهند، ناچارا باید گوشی خود را ریست کنید. پیش از ریست کردن گوشی رعایت چند نکته ضروری است.

در ابتدا باید از اطلاعات مهم خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید. اطلاعاتی همچون مخاطبین، لیست تماس‌ها و پیامک‌ها می‌توانند روی اکانت گوگل پشتیبان‌گیری شوند. همچنین امکان پشتیبان‌گیری از لیست برنامه‌های نصب‌شده روی اکانت گوگل فراهم است؛ اما پس از بازگردانی اطلاعات لازم است تا به اینترنت متصل شوید و برنامه‌ها را مجدداً دانلود کنید.

اگر هم می‌خواهید پشتیبان‌گیری از این اطلاعات را با استفاده از اپلیکیشن‌های جانبی انجام دهید، می‌توانید از برنامه‌هایی همچون سوپر بک‌آپ استفاده کنید. پشتیبان‌گیری از فایل‌های رسانه‌ای مانند عکس‌ها، ویدیوها و موزیک‌ها به دو طریق آنلاین و آفلاین امکان‌پذیر است. اگر به اینترنت پرسرعت دسترسی دارید، می‌توانید اطلاعات خود را روی فضای ابری گوگل درایو ذخیره کنید و در هر زمان و مکانی و از طریق هر دستگاهی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. اگر هم می‌خواهید اطلاعات خود را به صورت آفلاین پشتیبان‌گیری کنید، کافی است تا با اتصال گوشی خود به رایانه‌ی شخصی اطلاعات موردنیاز را روی آن کپی و ذخیره کنید.

نکته‌ی دیگری که پیش از ریست کردن گوشی باید حتماً به آن توجه کنید، این است که تمامی حساب‌های کاربری را از روی گوشی خود حذف کنید. حساب‌هایی مانند اکانت گوگل، اکانت سامسونگ و … که در صورت حذف نکردن این حساب‌ها و ریست کردن گوشی، پس از بالا آمدن دوباره‌ی گوشی از شما خواسته می‌شود تا رمز عبور آن حساب‌ها را وارد کنید و درصورتی‌که رمز خود را فراموش کرده باشید و امکان بازیابی آن نیز برای شما فراهم نباشد، گوشی دچار قفل FRP می‌شود که شکستن این قفل نیازمند دانش فنی بالاست و در اندرویدهای بالاتر، به دلیل بهره‌مندی از لایه‌های امنیتی قوی‌تر تقریباً امکان‌پذیر نیست و در چنین شرایطی گوشی شما غیرقابل استفاده خواهد شد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از بانی مگ تلاش کردیم تا روش‌های مختلف افزایش سرعت گوشی اندروید را به شما ارائه دهیم. اگرچه خرید گوشی موبایل جدید می‌تواند این مشکلات را برطرف کند، اما در نظر داشته باشید که اگر به‌طور متناوب اقدامات مراقبتی را انجام دهید، از نصب اپلیکیشن‌های غیرضروری خودداری کنید و حافظه‌ی کش برنامه‌ها را نیز در دوره‌های یک تا دو ماهه پاک کنید، گوشی شما با افت سرعت محسوسی مواجه نخواهد شد.

نصب به‌روزرسانی‌ها برای سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌ها نیز کمک می‌کند تا گوشی اندروید شما دچار افت سرعت و عملکرد نشود. درنهایت اگر هیچ‌یک از راه‌های بالا پاسخ‌گو نبود و یا از عمر گوشی شما چندین سال می‌گذرد، بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه می‌تواند جان تازه‌ای به آن ببخشد.

لازم به گفتن است در کنار بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری، استفاده از محافظ و گلس نیز کمک می‌کنند تا گوشی شما در برابر صدمات فیزیکی نیز در امان بمانند و عمر طولانی‌تری داشته باشند. شما چه راهکارهایی را برای افزایش سرعت گوشی‌های اندروید پیشنهاد می‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shape

پربازدیدترین مطالب

مطالب تصادفی

پارچه بوگاتی چیست؟

پارچه بوگاتی یک نوع پارچه با کیفیت و لوکس است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در دنیای مد

افزایش سرعت گوشی اندروید | چگونه مشکل افت سرعت گوشی را حل کنیم؟
3 شهریور 1403
/
237 بازدید

۶ روش برای افزایش سرعت گوشی اندروید

فهرست مطالب

یکی از چالش‌هایی که کاربران گوشی‌های اندرویدی همواره با آن روبه‌رو هستند، افت سرعت گوشی موبایل پس از چند ماه یا چند سال استفاده است. این افت عملکرد نسبت به گوشی آیفون کمی محسوس‌تر و بیشتر است و همین امر باعث شده تا کاربران آیفون به کاربران اندرویدی طعنه بزنند! اما با همه‌ی این اوصاف، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست؛ چراکه می‌توان با انجام یک سری اقدامات، کارایی گوشی را تا حد زیادی به روز اول برگرداند و سرعت آن را افزایش داد.

کاهش سرعت گوشی اندروید می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله می‌توان به پر شدن حافظه‌ی داخلی، انباشته شدن کش برنامه‌های مختلف و کاهش ظرفیت و قدرت باتری موبایل برای تأمین انرژی موردنیاز سخت‌افزارهای گوشی اشاره کرد. اگر از کاربران گوشی‌های اندرویدی هستید، در این مقاله از بانی مگ می‌خواهیم روش‌هایی را برای افزایش سرعت گوشی اندروید به شما ارائه کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

افزایش سرعت گوشی اندروید

برای افزایش سرعت گوشی اندروید نخست باید دلایل این افت سرعت را شناسایی کرد. سپس برای هر عامل، راهکار مناسب را انتخاب کرد تا مشکل برطرف شود. برای مثال با پاک‌سازی حافظه‌ی گوشی، حذف برنامه‌های بدون استفاده، به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها و یا نهایتاً بازنشانی به تنظیمات کارخانه می‌توان سرعت گوشی را افزایش داد. در ادامه به بررسی این عوامل و راهکارهای موجود می‌پردازیم.

چرا گوشی‌های اندروید دچار افت سرعت می‌شوند؟

افت سرعت گوشی‌های اندرویدی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله دلایل اصلی می‌توان به برنامه‌های غیرضروری و فایل‌های کش که از خود به‌جای می‌گذارند اشاره کرد. فایل‌های کش، فایل‌های موقتی هستند که اپلیکیشن‌ها به‌منظور اجرای سریع‌تر برنامه‌ها و فراخوانی داده‌ها، آن‌ها را روی حافظه‌ی داخلی ذخیره می‌کنند. زمانی که فایل‌های کش زیاد می‌شوند، حافظه‌ی داخلی پر شده و قدرت پردازشی گوشی را درگیر می‌کند که این امر موجب افت سرعت گوشی می‌شود.

در کنار فایل‌های کش ممکن است فایل‌های غیرضروری و تکراری و یا دانلودهایی که دیگر به آن نیاز ندارید نیز حافظه‌ی گوشی را پر کرده باشند. قدیمی بودن نسخه‌ی سیستم‌عامل یا برنامه‌ها و عدم سازگاری این دو با یکدیگر نیز می‌تواند روی سرعت گوشی تأثیر منفی بگذارد. در ادامه به بررسی تمامی عواملی که می‌توانند سرعت گوشی را کاهش دهند و راهکارهایی برای رفع آن‌ها می‌پردازیم.

بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده و حذف برنامه‌های غیرضروری

بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده و حذف برنامه‌های غیرضروری

اولین گام برای افزایش سرعت گوشی اندروید بررسی اپلیکیشن‌های نصب‌شده روی گوشی و حذف برنامه‌های غیرضروری است. در بسیاری از اوقات ممکن است برنامه‌ای را برای هدفی خاص روی گوشی خود نصب کرده باشید و پس‌ازآن دیگر به آن برنامه احتیاج پیدا نکرده باشید. حذف چنین برنامه‌هایی می‌تواند حافظه‌ی داخلی گوشی را خالی کرده و همچنین با کاهش پردازش‌های پس‌زمینه، قدرت پردازشی درگیر شده توسط این برنامه‌ها را آزاد کرده و به سایر برنامه‌ها اختصاص دهد.

همچنین تمامی گوشی‌های اندرویدی حاوی اپلیکیشن‌های اختصاصی شرکت سازنده گوشی هستند که بسیاری از آن‌ها کاربردی ندارند. برای نمونه، شرکت شیائومی برای کاهش قیمت گوشی شیائومی و متعادل نگه‌داشتن آن، این‌گونه برنامه‌ها و تبلیغات را در گوشی‌های خود قرار داده است. حذف چنین برنامه‌هایی نیز می‌تواند سرعت گوشی را افزایش دهد. اگر حتی به این نیز راضی نمی‌شوید، می‌توانید برنامه‌هایی مانند یوتوب، جیمیل و مپس را نیز حذف کرده و به‌جای آن از وب‌سایت آن‌ها استفاده کنید.

البته در نظر داشته باشید که بسیاری از اپلیکیشن‌های سیستمی قابلیت حذف شدن ندارند؛ در چنین مواردی می‌توانید این اپلیکیشن‌ها را غیرفعال کرده و یا با توقف اجباری از فعالیت آن‌ها در پس‌زمینه جلوگیری کنید. برای حذف اپلیکیشن‌ها می‌توانید از صفحه‌ی برنامه‌ها، انگشت خود را روی آن‌ها نگه‌داشته و با انتخاب گزینه Uninstall آن‌ها را پاک کنید. حذف برنامه‌ها از طریق تنظیمات و بخش مدیریت برنامه‌ها نیز امکان‌پذیر است. برای غیرفعال کردن و توقف اجباری برنامه‌ها نیز می‌توانید به همین بخش رفته و با انتخاب برنامه‌ی موردنظر خود وارد صفحه‌ی آن شده و با گزینه‌ی Disable آن را غیرفعال و با گزینه‌ی Force Stop فعالیت آن را در پس‌زمینه متوقف کنید.

پاک‌سازی حافظه کش و داده‌های اضافی

پاک‌سازی حافظه کش و داده‌های اضافی

همان‌گونه که در بخش‌های پیشین اشاره شد، فایل‌های کش، فایل‌هایی هستند که توسط برنامه‌ها برای اجرا و فراخوانی سریع‌تر داده‌ها روی حافظه‌ی داخلی ذخیره می‌شوند. اگرچه این فایل‌ها می‌توانند اجرای یک برنامه را سریع‌تر کنند، اما در درازمدت با انباشته شدن فایل‌های کش برنامه‌های مختلف، اثری معکوس داشته و هم حافظه‌ی داخلی را درگیر کرده و هم سرعت گوشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهند؛ بنابراین پاک‌سازی فایل‌های کش در دوره‌های یک تا دو ماهه، کاری بسیار ضروری است. برای پاک‌سازی حافظه‌ی کش به دو طریق می‌توان عمل کرد؛ اولین روش استفاده از تنظیمات گوشی و منوی مدیریت برنامه‌هاست.

در اینجا می‌توانید برنامه‌ای را که می‌خواهید حافظه‌ی کش آن را پاک کنید، انتخاب کرده و سپس در بخش حافظه یا Storage با استفاده از گزینه Clear Cache حافظه‌ی کش برنامه را پاک کنید. روش دوم استفاده از تنظیمات درون برنامه‌ای است. برخی اپلیکیشن‌ها مانند تلگرام این قابلیت را در اختیار کاربران قرار داده‌اند تا از طریق تنظیمات درون برنامه، حافظه‌ی کش را به تفکیک پاک کنند. برای مثال اگر بخواهید حافظه‌ی کش ویدیوهای دانلود شده را پاک کنید، ولی عکس‌های دانلود شده را همچنان در حافظه‌ی کش نگه دارید، امکان چنین کاری در تلگرام فراهم شده است. پاک‌سازی حافظه‌ی کش می‌تواند تأثیر زیادی در افزایش سرعت گوشی اندروید داشته باشد.

به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها

به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها

گوگل و شرکت‌هایی که به تولید گوشی‌های اندرویدی مشغول هستند، همواره تلاش می‌کنند تا با به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید، بهبودهای زیادی را در سرعت اجرای برنامه‌ها و تجربه‌ی کاربری ارائه دهند. همچنین اپلیکیشن‌هایی که سازنده‌ای معتبر دارند با به‌روزرسانی‌های متناوب، هم امکانات جدیدی را به برنامه‌های خود اضافه می‌کنند و هم تلاش می‌کنند تا سرعت اجرای برنامه‌ها افزایش پیدا کنند؛ بنابراین به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها اهمیت ویژه‌ای در افزایش سرعت گوشی خواهد داشت.

برای به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید می‌توانید به تنظیمات رفته و در بخش به‌روزرسانی سیستم‌عامل، به‌روزرسانی‌های موجود را بررسی، دانلود و نصب کنید. به‌روزرسانی اپلیکیشن‌ها نیز از طریق فروشگاه گوگل پلی امکان‌پذیر است. اگر هم کاربری حرفه‌ای‌تر هستید می‌توانید نسخه‌ی جدید برنامه‌ها را از سایر فروشگاه‌ها و یا وب‌سایت‌ها دانلود کنید. البته در چنین مواردی حتماً از سازگاری نسخه‌ی اپلیکیشن دانلودی با سیستم‌عامل و گوشی خود اطمینان حاصل کنید.

مدیریت فضای ذخیره‌سازی و فایل‌ها

اگرچه حافظه‌ی کش می‌تواند یکی از دلایل اصلی برای پر شدن حافظه‌ی داخلی گوشی باشد، اما در کنار آن عوامل دیگر نیز موجب اشغال حافظه‌ی داخلی می‌شوند. برای مثال عکس‌ها، فیلم‌ها و به‌طورکلی فایل‌های تکراری می‌توانند بخش زیادی از حافظه‌ی داخلی را پر کنند. همچنین دانلودهایی که دیگر نیازی به آن‌ها ندارید، موجب پر شدن حافظه‌ی داخلی می‌شوند؛ بنابراین بهتر است هر از چندگاهی چرخی در اپلیکیشن مدیریت فایل و پوشه‌های حافظه‌ی داخلی خود بزنید و فایل‌های غیرضروری را پاک کنید.

چنین کاری را می‌توانید در گالری خود نیز انجام دهید. اگر هم فرصت و یا حوصله‌ی چنین کاری را ندارید، می‌توانید از اپلیکیشن‌های مدیریت حافظه‌ی داخلی مانند CC Cleaner و یا Files by Google استفاده کنید و بدین ترتیب با حذف فایل‌های غیرضروری، حافظه‌ی داخلی خود را پاک‌سازی کنید.

استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی

استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی

یکی دیگر از راه‌های افزایش سرعت گوشی اندروید، استفاده از برنامه‌های بهینه‌ساز گوشی است. چنین برنامه‌هایی با متوقف کردن فعالیت‌های پس‌زمینه و همچنین پاک‌سازی حافظه‌ی پردازشی رم، سرعت گوشی را بهبود می‌دهند البته این دسته از برنامه‌ها عملکردی ۱۰۰ درصدی نداشته و در پاره‌ای از موارد ممکن است با متوقف کردن یکی از پردازش‌های پس‌زمینه‌ی سیستمی، نه‌تنها سرعت گوشی را افزایش نداده، بلکه موجب افت عملکرد آن شود. توصیه‌ی ما این است که به‌جای استفاده از اپلیکیشن‌های جانبی، از منوهای بهینه‌ساز گوشی که در تنظیمات خود اندروید قرار دارند استفاده کنید.

بازنشانی به تنظیمات کارخانه

بازنشانی به تنظیمات کارخانه

آخرین راه‌حل برای افزایش سرعت گوشی اندروید، ریست فکتوری یا بازنشانی به تنظیمات کارخانه است. با بالا رفتن قیمت‌ها، ازجمله قیمت گوشی سامسونگ، اگر قصد خرید گوشی جدیدی ندارید و اگر هیچ‌یک از روش‌های گفته‌شده در بالا نتوانستند بهبود چشمگیری در سرعت گوشی شما دهند، ناچارا باید گوشی خود را ریست کنید. پیش از ریست کردن گوشی رعایت چند نکته ضروری است.

در ابتدا باید از اطلاعات مهم خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید. اطلاعاتی همچون مخاطبین، لیست تماس‌ها و پیامک‌ها می‌توانند روی اکانت گوگل پشتیبان‌گیری شوند. همچنین امکان پشتیبان‌گیری از لیست برنامه‌های نصب‌شده روی اکانت گوگل فراهم است؛ اما پس از بازگردانی اطلاعات لازم است تا به اینترنت متصل شوید و برنامه‌ها را مجدداً دانلود کنید.

اگر هم می‌خواهید پشتیبان‌گیری از این اطلاعات را با استفاده از اپلیکیشن‌های جانبی انجام دهید، می‌توانید از برنامه‌هایی همچون سوپر بک‌آپ استفاده کنید. پشتیبان‌گیری از فایل‌های رسانه‌ای مانند عکس‌ها، ویدیوها و موزیک‌ها به دو طریق آنلاین و آفلاین امکان‌پذیر است. اگر به اینترنت پرسرعت دسترسی دارید، می‌توانید اطلاعات خود را روی فضای ابری گوگل درایو ذخیره کنید و در هر زمان و مکانی و از طریق هر دستگاهی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. اگر هم می‌خواهید اطلاعات خود را به صورت آفلاین پشتیبان‌گیری کنید، کافی است تا با اتصال گوشی خود به رایانه‌ی شخصی اطلاعات موردنیاز را روی آن کپی و ذخیره کنید.

نکته‌ی دیگری که پیش از ریست کردن گوشی باید حتماً به آن توجه کنید، این است که تمامی حساب‌های کاربری را از روی گوشی خود حذف کنید. حساب‌هایی مانند اکانت گوگل، اکانت سامسونگ و … که در صورت حذف نکردن این حساب‌ها و ریست کردن گوشی، پس از بالا آمدن دوباره‌ی گوشی از شما خواسته می‌شود تا رمز عبور آن حساب‌ها را وارد کنید و درصورتی‌که رمز خود را فراموش کرده باشید و امکان بازیابی آن نیز برای شما فراهم نباشد، گوشی دچار قفل FRP می‌شود که شکستن این قفل نیازمند دانش فنی بالاست و در اندرویدهای بالاتر، به دلیل بهره‌مندی از لایه‌های امنیتی قوی‌تر تقریباً امکان‌پذیر نیست و در چنین شرایطی گوشی شما غیرقابل استفاده خواهد شد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از بانی مگ تلاش کردیم تا روش‌های مختلف افزایش سرعت گوشی اندروید را به شما ارائه دهیم. اگرچه خرید گوشی موبایل جدید می‌تواند این مشکلات را برطرف کند، اما در نظر داشته باشید که اگر به‌طور متناوب اقدامات مراقبتی را انجام دهید، از نصب اپلیکیشن‌های غیرضروری خودداری کنید و حافظه‌ی کش برنامه‌ها را نیز در دوره‌های یک تا دو ماهه پاک کنید، گوشی شما با افت سرعت محسوسی مواجه نخواهد شد.

نصب به‌روزرسانی‌ها برای سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌ها نیز کمک می‌کند تا گوشی اندروید شما دچار افت سرعت و عملکرد نشود. درنهایت اگر هیچ‌یک از راه‌های بالا پاسخ‌گو نبود و یا از عمر گوشی شما چندین سال می‌گذرد، بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه می‌تواند جان تازه‌ای به آن ببخشد.

لازم به گفتن است در کنار بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری، استفاده از محافظ و گلس نیز کمک می‌کنند تا گوشی شما در برابر صدمات فیزیکی نیز در امان بمانند و عمر طولانی‌تری داشته باشند. شما چه راهکارهایی را برای افزایش سرعت گوشی‌های اندروید پیشنهاد می‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MicrosoftTeams-image (3)

جدیدترین مطالب مد و فشن را دنبال کنید!

© کلیه حقوق متعلق به سایت بانی‌مد می‌باشد