ارشا اقدسی بدلکار معروف ایرانی، بر اثر حادثه درگذشت
چند روز پیش بود که خبر درگذشت ارشا اقدسی در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشد. زمانی که این خبر که مورد تکذیب قرار گرفت، قلب طرفداران این بدلکار محبوب ایرانی را تسکین داد اما بنا نبود تا اینبار کسی این خبر ناگوار را کسی تکذیب کند؛ ارشا اقدسی روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ساعت نه شب به وقت ایران، در آستانه چهلسالگی درگذشت.
بدلکار معروف و پرشور ایرانی را همه میشناختیم؛ کسی که از پشتصحنه پا را فراتر گذاشت و بسیاری از دوستدارانش فیلمها را به خاطر حضور او بهعنوان بدلکار یا بازیگر دنبال میکردند. حادثه به روز چهارشنبه ۶ مرداد باز میگردد؛ زمانی که ارشا اقدسی حین انجام یک صحنۀ بدلکاری با ماشین در فیلمی که در بیروت، پایتخت لبنان فیلمبرداری میشد، دچار سانحه شد. گفتهها حاکی از این بود که وضعیت وی بحرانی است و او به کما رفته است اما خبر فوتش تکذیب شد. گفته میشد که ارشا در این سانحه از ناحیه گردن بهشدت آسیب دیده و با این که کادر درمان موفق به احیای او شده است، پزشکان احتمال زنده ماندن او را حدود یک درصد تخمین میزدند.
همین یک درصد هم امید طرفداران پرشمار او بود تا شاید هنوز بدلکار جوان ایرانی را در جمع خود خود داشته باشیم اما شب گذشته با وجود تلاش پزشکان و کادر درمان ارشا اقدسی درگذشت و دوستدارانش را بهت این خبر تنها گذاشت.
پزشکان معالج ارشا اقدسی در بیمارستان سنت جورج بیروت قرار بود روز دوشنبه هفته جاری او را تحت عمل جراحی قرار بدهند اما متاسفانه علایم حیاتی او برای انجام این عمل مناسب نبود.
بیوگرافی ارشا اقدسی، شاگرد خلف پیمان ابدی
جوان اردیبهشتی متولد سال ۶۱ که در تهران به دنیا آمده بود، بیش از هر چیز شیفتۀ هیجان میشد. مسیر زندگی ارشا اقدسی که میرفت تا در سن ۲۳ سالگی برای تحصیل در رشته مربیگری آی کی دو به ایتالیا برود، با آشنایی با بدلکار شناختهشده ایرانی به کلی دستخوش تغییر شد.
او نهتنها در ایران یکی از بدلکاران و هنرمندان شناختهشده بود، بلکه به دلیل بدلکاری در فیلم هالیوودی جیمز باند؛ آسمان فرو میریزد (James Bond; Skyfall) و دیگر آثار مهم اکشنش از جمله مرگ نور (Dying of the Light) شهرت جهانی داشت. ارشا در فیلمها و سریالهای زیادی به ایفای بدلکاری پرداخته بود اما به هنر هم علاقه بسیاری داشت و بهعنوان بازیگر در چند تئاتر، از جمله «کمدی مرگ» و «نامه های عاشقانه از خاورمیانه» به ایفای نقش پرداخت.
ارشا همچنین به دلیل علاقه به ورزش، همیشه این وجه را نیز دنبال میکرد و اولین کسی بود که ورزش بانجی جامپینگ را در ایران رواج داد. این ورزش پرهیجان نوعی پرش از ارتفاع زیاد است که به آمادگی بدنی بالایی نیاز دارد. او همچنین احداث تونل باد صبا را نیز در کارنامه داشت که در این فضا افراد میتوانند با کمک حرکت باد بر جاذبه غلبه کرده و در هوا معلق شوند.
ارشا اقدسی مانند پیمان ابدی نقش مهمی در اعتلای سطح بدلکاری ایران داشت و در سال ۱۳۸۵ یک گروه بدلکاری به نام «۱۳» را تاسیس کرد که خود از شهرت جهانی برخوردار است.
رسانهها در گفتوگو با مادر ارشا اقدسی اینگونه خبر دادهاند که او وصیت کرده تا اعضای بدنش در صورت مرگ مغزی، اهدا شوند. پیکر این بدلکار مشهور ایرانی در نهایت به ایران بازگردانده و روز جمعه ۲۲ مرداد ماه از پیست بوستان ولایت تا قطعه هنرمندان تهران تشیع شد تا در کنار مزار استادش پیمان ابدی به خاک سپرده شود.
نظرات 1
یک بدلکار فوق حرفهای بود که توانست با تکیه بر قدرت و تکنیک خود و همچنین استعداد ذاتی و فیزیک بدنی فوقالعادهاش، آثار ماندگاری از خود بجای گذارد.
وی توانست سطح کیفی فیلمهای اکشن ایرانی را بالا برده و در جهت اعتلای سینمای ایران در سطح جهانی، به سهم خود، کوشید…
راهش مستدام باد.