اگر سری به بازار گوشیهای موبایل بزنید یا در وبسایتهای مختلف به دنبال انتخاب گزینهی مناسب برای خرید موبایل بگردید، با تنوع بسیار زیادی از گوشیها و برندها مواجه میشوید.
این تنوع در میان گوشیهای برند شیائومی با داشتن چندین زیر برند بسیار بیشتر است تا جایی که هر کاربری را دچار سرگیجه و سردرگمی میکند و اگر صفحات وبسایتها را یکبار رفرش کنید، ممکن است یکی دو مدل جدید دیگر نیز از سوی شیائومی معرفی شود! در این مقاله از بانی مگ میخواهیم مقایسه شیائومی پوکو و ردمی را برای شما ازنظر ویژگیهای مختلف انجام دهیم تا انتخاب را برای شما سادهتر کنیم.
هرکدام از این دو سری گوشی در کنار شباهتهای زیادی که با یکدیگر دارند، برای اهداف متفاوتی طراحی شدهاند. اگر دوست دارید این شباهتها و تفاوتها را بدانید و سری ردمی و پوکو را بهتر بشناسید تا انتها با ما باشید.
لیست قیمت امروز لوازم جانبی موبایل در مرکز خرید آنلاین بانی مد: خرید لوازم جانبی موبایل
مقایسه شیائومی پوکو و ردمی
بهطورکلی شیائومی از ابتدا تاکنون دارای ۴ برند مختلف برای تولید گوشی بوده است که شامل شیائومی، می، ردمی و پوکو میشود. برند می برای کمتر شدن چنددستگی میان تولیدات این شرکت کنار رفت و با شیائومی ادغام شد که پرچمداران این شرکت با همین نام به بازار میآیند و گوشیهای میانردهی شیائومی نیز با برندهای ردمی و پوکو عرضه میشوند که در این مقاله قصد داریم به مقایسه شیائومی پوکو و ردمی بپردازیم.
سری ردمی در سال ۲۰۱۳ بهعنوان زیر برند شیائومی و باهدف تولید گوشیهای اقتصادی و میانرده معرفی شد؛ اما در ژانویهی ۲۰۱۹ این زیر برند بهعنوان یک شرکت فرعی، از شیائومی جدا شد. پوکو نیز در سال ۲۰۱۸ بهعنوان یک شرکت و برند مستقل از شیائومی تأسیس شده و گوشیهای تولیدیاش به داشتن سختافزار قدرتمند و توان پردازشی بالا در کنار قیمت مناسب معروف هستند؛ اما هردوی این سری از گوشیها از رابط کاربری شیائومی یعنی MIUI استفاده میکنند و در ایران نیز همچنان بهعنوان گوشیهای شیائومی شناخته میشوند. در ادامه به مقایسه شیائومی پوکو و ردمی از جنبههای مختلف میپردازیم.
طراحی و ساخت: پوکو یا ردمی؟
گوشیهای ردمی و پوکو در طراحی پنل جلویی و نمایشگر تقریباً تفاوت چشمگیری با یکدیگر ندارند و هر دو از نمایشگرهای کشیده با دوربین سلفی که درون یک حفرهی پانجی در بالای نمایشگر قرارگرفته، استفاده میکنند؛ اما در پنل پشتی، قضیه کمی متفاوت میشود. گوشیهای سری ردمی معمولاً طراحی تختتری دارند و لنزهای دوربین با پنل پشتی یکپارچه هستند؛ اما برخلاف ردمی، لنزهای دوربین پوکو، معمولاً با رنگ پسزمینهی متضاد از پنل پشتی جدا شدهاند.
البته این یک قاعدهی کلی نیست و متأسفانه گوشیهای این دو سری از یکزبان طراحی معین پیروی نمیکنند. برای مثال تولیدات سالهای گذشتهی ردمی مانند سری ۱۱ و ۱۲ زبان طراحی شبیه به سری پوکو دارند و در سمت دیگر، طراحی Poco F5 شباهت بیشتری به گوشیهای ردمی دارد. جنس بدنهی هر دو سری نیز معمولاً پلاستیکی و شیشهای است تا هزینهی تولید این گوشیها بهینهتر شود. با توجه به این موارد نمیتوان برتری خاصی به هر یک از این دو سری داد و این مسئله بیشتر سلیقهای است.
لیست قیمت امروز گوشی های سامسونگ را در مرکز خرید آنلاین بانی مد ببینید: قیمت گوشی سامسونگ
عملکرد و قدرت پردازشی: کدام قویتر است؟
میتوان با اطمینان گفت که گوشیهای سری پوکو قدرت پردازشی بیشتری دارند. هردوی این سری از گوشیها از تراشههای ساختهی اسنپدراگون و دایمنسیتی استفاده میکنند و میزان رم آنها نیز از ۶ تا ۱۶ گیگابایت متغیر است.
فضای ذخیرهسازی در نظر گرفتهشده برای آنها نیز از ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت است؛ اما بهطورکلی، در قیمتهای برابر، پوکو سختافزار نسبتاً بهتری دارد و قدرت پردازشی بیشتر گوشیهای پوکو مشهود است. در تستهای بنچمارک مختلف نیز این گوشیها امتیاز بیشتری نسبت به همردههای خود در سری ردمی کسب میکنند.
دوربینها: مقایسه کیفیت تصاویر و ویدئوها
اگر نقطهی قوت و برتری سری پوکو را قدرت پردازشیاش بدانیم، نقطهی قوت سری ردمی نیز دوربینهایش است. این سری از گوشیها از دوربینهای بزرگتر با وضوح بیشتر بهره میبرند و در استفاده از فناوریهای جدیدتر یک گام از سری پوکو جلوتر هستند. البته این گفته هرگز به معنی آن نیست که گوشیهای پوکو دوربین خوبی ندارند و عکسهای و فیلمهای گرفتهشده با دوربین آنها نیز بسیار شارپ و واضح هستند؛ اما در این بخش میتوان برتری را به گوشیهای سری ردمی داد.
صفحهنمایش: تفاوتها در کیفیت و وضوح
مقایسه شیائومی پوکو و ردمی در بخش صفحهنمایش، برندهی خاصی را به همراه ندارد. هر دو سری از گوشیها بیشتر از پنلهای امولد با ابعاد کشیده و عریض استفاده میکنند و رزولوشن آنها مشابه هم است.
در گوشیهای اقتصادی هر دو سری، این رقم HD+ یا Full HD+ است و در گوشیهای میانرده و قاتل پرچمدار به QHD+ نیز میرسد. نرخ نوسازی نیز در بازههای قیمتی مختلف برای هر دو سری یکسان و از ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز متغیر است.
بیشینهی روشنایی نیز در مدلهای همرده تقریباً به یک اندازه است و اختلاف فاحشی با هم ندارند و هر دو از فناوریهای یکسان بهره میبرند. با توجه به این گفتهها کیفیت نمایشگرهای پوکو و ردمی مشابه هم است و برتری خاصی در یکی از آنها دیده نمیشود.
عمر باتری و شارژ دهی: کدام گوشی بیشتر دوام میآورد؟
اگر از دنبال کنندگان دنیای تکنولوژی باشید، میدانید که ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی، به یک استاندارد نانوشته تبدیل شده و بیشتر سازندگان از این ظرفیت باتری برای گوشیهای خود استفاده میکنند؛ طیف وسیعی از گوشیهای سری ردمی و پوکو نیز از همین قاعده پیروی میکنند و ظرفیت مشابهی دارند؛ اما عملکرد آنها در شارژدهی کمی متفاوت است.
سری پوکو به دلیل بهره بردن از تراشههای با مصرف انرژی بهینهتر، نسبتاً شارژدهی بهتری دارند؛ اما زمانی که مقایسه به سمت توان و سرعت شارژ میرود، سری ردمی دست بالاتر را دارد. گوشیهای پوکو از توان شارژ ۶۷ واتی برخوردارند، درحالیکه گوشیهای بالاردهتر ردمی از توان شارژ ۱۲۰ واتی بهره میبرند و میتوانند با فناوریهای جدید، در کمتر از نیم ساعت بهصورت کامل شارژ شوند. اگر به دنبال شارژدهی مناسب هستید، گوشیهای پوکو مناسب شماست و اگر سرعت شارژ بالاتری میخواهید، باید به سراغ سری ردمی بروید.
قیمت و ارزش خرید: پوکو یا ردمی؟
گوشیهای سری ردمی و پوکو هر یک برای اهداف خاصی طراحی و تولید شدهاند؛ اما هر دو تلاش کردهاند تا در کنار ارائهی سختافزار و امکانات مناسب، هزینههای تولید و درنتیجه قیمت نهایی گوشی را پایین نگه دارند و با تهیهی هر یک از این گوشیها، صاحب یک دستگاه باکیفیت خواهید شد؛ اما اگر بخواهیم یه نگاه کلی داشته باشیم.
گوشیهای سری پوکو با قدرت پردازشی بالاتر، نمایشگرهای مشابه، شارژدهی نسبتاً بیشتر و دوربینهای قابلقبول، ارزش خرید بیشتری دارند و به بیانی دیگر، قیمت گوشی شیائومی برای سری پوکو، کمتر از گوشیهای همردهی سری ردمی است.
جمعبندی و نتیجهگیری
در این مقاله از بانی مگ به مقایسه شیائومی پوکو و ردمی پرداختیم و شباهتها و تفاوتهای این دو سری از گوشیها را بیان کردیم. گوشیهای سری ردمی تمرکز بیشتری بر روی دوربین بهتر و سرعت شارژ بیشتر دارند و تلاش میکنند تا فناوریهای جدیدتر را بهسرعت به این سری از گوشیها بیاورند. در نقطهی مقابل، گوشیهای سری پوکو توان پردازشی بالاتر را در دستور کار قرار دادهاند تا بتوانند پاسخگوی کاربریهای سنگینتر مانند گیمینگ باشند. همچنین با بهرهگیری از پردازندههای جدیدتر، شارژدهی این گوشیها را نیز بهینه کردهاند.
از نظر نمایشگر و طراحی و جنس بدنه نیز تفاوت و اختلاف زیادی در این دو سری دیده نمیشود و نمیتوان برتری خاصی را در یکی نسبت به دیگری مشاهده کرد. درنهایت اگر بخواهیم مجموع عوامل را در نظر بگیریم، سری پوکو در قیمت برابر، امکانات و ویژگیهای بیشتری را در مقایسه با سری ردمی در اختیار شما میگذارد و ارزش خرید بالاتری دارد.