ملاقات افراد جدید گاهی برای ما سخت است و ما را دچار دستپاچگی می کند. هم چنین این موضوع که بتوانیم در دیدار اول تاثیرگذار باشیم و حس مثبتی ایجاد کنیم برای بسیاری از ما سخت و ناراحت کننده است.
برخی این ایده را دارند که این تاثیرگذاری در برخی افراد بطور انتسابی وجود دارد و ما هیچ گاه نمی توانیم مانند آن ها موفق باشیم. اما اینطور نیست و هر کدام از ما می توانیم با آموختن تکنیک های زبان بدن ارتباطات موثر و بلند مدتی را برقرار کنیم.
هرکسی دوست دارد از لحظه اول هر دیداری قابل اعتماد و دوست داشتنی بنظر برسد. برخی ترفندهای قطعی برای این کار وجود دارد که می تواند به شما در تاثیرگذاری کمک کند. در این مقاله ۷ ترفند زبان بدن را با هم بررسی می کنیم:
-
زیباترین لبخند خود را داشته باشید.
یک لبخند زیبا می تواند در دیدار اول معجزه کند. یک لبخند واقعی پیام های مثبتی را به فرد ارسال می کند. لیل لوندز بیان می کند که یک لبخند آرام، بزرگ و واقعی غنا و عمق بیشتری را از شما به سمت فرد مقابل می فرستد.
قرار نیست مدام از زمانی که طرف مقابل را می بینید لبخند خود را قطع نکنید. تنها کافی است گاهی اوقات این لبخند واقعی را داشته باشید. مثلا زمانی که شما را نگاه می کند یا او به شما لبخند می زند. این نشان می دهد که شما از دیدار او خرسندید و حس نزدیکی به او انتقال می دهد. هم چنین یک لبخند بین مکالمات نشان می دهد که به صحبت های او توجه دارید.
-
با صمیمت دست بدهید یا در آغوش بگیرید.
دست دادن نزدیک و باوقار یا دست گذاشتن روی شانه طرف مقابل راه دیگری برای نشان دادن صمیمیت است. تماس از تاثیر بسیار زیادی برخوردار است. نه باید خیلی نزدیک ایستاد و تماس فیزیکی داشت و نه باید بسیار دور ایستاد. بلکه باید فاصله مناسب را نگه داشت. زیرا این دست دادن و صمیمت موانع غریبگی را از بین شما برمی دارد.
-
صاف بایستید.
راز حفظ اعتماد هنگامی که صحبت می کنید این است که با اعتماد بنفس و صاف بایستید. نه باید خیلی خشک و عصا قورت داده ایستاد نه شل و بی حال، بلک یک پشت صاف و ژست خوب کفایت می کند.
یک مطالعه در هاروارد نشان می دهد که کسانی که اعتماد به نفس بیشتری دارند هنگام راه رفتن، صحبت کردن و … صاف می ایستند و قفسه سینه خود را جلو نگه می دارند و کسانی که اعتماد بنفس پایینی دارند قوز می کنند.
-
فرد مقابل را محور قرار دهید.
به ویژه زمانی که در یک جمع و یا چند نفر قرار دارید و می خواهید با کسی صحبت کنید تمرکز خود را روی او قرار دهید و او را محور قرار دهید. این مسئله از اهمیت زیادی برخورد دار است. زمانی که این فرد به شما نزدیک می شود، تمام بدن خود را متوجه به او نگه دارید نه فقط صورت خود را ! مثلا به طور کامل برگردید و به سمت او بایستید.
-
تماس چشمی را فراموش نکنید.
این یک نکته خیلی مهم در مکالمات است که اعتماد به نفس و اعتبار گفتار شما را انتقال می دهد. ارتباط چشمی درست را برقرار کنید، نه اینکه مدام به چشمان طرف خیره شوید بلکه گاهی نیاز است این ارتباط چشمی شکسته شود.
خیره نگاه کردن به فرد مقابل حس خوبی را انتقال نمی دهد زیرا یک نوع تهدید محسوب می شود و فرد مقابل را دستپاچه می کند.
-
در صحبت کردن از حرکات دست استفاده کنید.
این حرکات دست به معنای جنبش زیاد و حرکات دست و بازو نیست بلکه تنها حرکات طبیعی است که هنگام صحبت کردن ناخودآگاه استفاده می کنیم.
-
از بی قراری شدیدا خود داری کنید.
این بی قرار می تواند شامل ضربه زدن با خودکار به روی میز، بازی با کاغذ، تکان دادن پا و … می شود. هیچ چیزی بدتر از این در ملاقات ها نیست زیرا این پیام را به فرد مقابل انتقال می دهد که از دیدار با او خرسند نیستید و حوصله شما سررفته است یا طرف مقابل شما را کلافه و عصبی کرده است.
سعی کنید آرام باشید و این حس آرامش را نیز به طر مقابل انتقال دهید.
هر یک از این هفت مورد نکات ساده ای هستند که باید به صورت عادت روزمره در رفتارهایتان گنجانده شوند. می توانید برای نهادینه شدن آن ها در بدنتان آن ها را تمرین کنید.