در این روزها که در حال رویارویی با ورود موج هوای گرم هستیم، یکی از مواردی که ذهن ما را به خود مشغول میکند، یافتن لباسهای خنک و نخی است. اما در شرایطی که پیشرفت تکنولوژی در همه ابعاد زندگی ما تاثیرگذار بوده، چرا این پیشرفت علم در نوع و جنس پوشش ما تاثیرگذار نباشد؟
امروز درباره پارچه ای صحبت خواهیم کرد که با نام کول مکس شناخته میشود و به خاطر جنس خاصی که دارد، اصطلاحا سبب میشود پوست بدن تنفس کند! این پارچه که از نوع خاصی از پلی استر بافته میشود، جنس و بافت مخصوص به خود را دارد که حس خنکی و سبکی در فردی که آن را به تن کرده، ایجاد میکند.
با پارچه کول مکس آشنا شوید
پارچه کول مکس از الیاف پلی استر ساخته شده است. این پارچه با تکنولوژی منحصر به فرد خود عملکردی دائمی برای رفع رطوبت داشته و به منظور غلبه بر گرما تولید شدهاند. بنابراین تفاوتی ندارد در حال ورزش کردن بوده یا در یک روز گرم تابستانی قدم بزنید، پارچه کول مکس رطوبت را از سطح پوست شما گرفته و به سطح پارچه منتقل میکند، فرآیند تبخیر در سطح پارچه کول مکس به سرعت اتفاق میافتد و این امر سبب خنک ماندن بدن شما میشود.
پارچه کول مکس را میتوان ترکیبی از نساجی و مهندسی دانست. این پارچه میتواند برای انواع پوشاک از جوراب تا تیشرت کاربرد داشته باشد. پارچه کول مکس به طور انحصاری توسط شرکت آمریکایی نساجی اینویستا طراحی و تولید شده است.
با ویژگی و خواص پارچه کول مکس یک نفس راحت بکش!
این پارچه پلی استر خواص رطوبت گیر و تنفس پذیر دارد. چرا که به نسبت پارچه های معمول در بازار که از جنس نخ ساخته میشود، از قدرت تبخیر بالاتری برخوردار است. البته باید در نظر داشت به طور کلی پارچه های پلی استر قابلیت اشتعال پذیری بالا و نقطه ذوب پایینی دارند. بنابراین این لباس علیرغم ویژگی های ضدگرمایی خاصی که دارد، در مواجهه با خط مقدم گرما (به طور مثال در لباس آتش نشانان) نمینواند عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد.
اما شاید برای شما هم جالب باشید بدانید چه چیزی باعث شده این پارچه چنین توانایی های خاصی از خود نشان دهد؟ دلیل این امر را باید در پروسه تولید جستجو کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب، به مراحل و نحوه ساخت پارچه کول مکس سری بزنیم.
مراحل و نحوه ساخت پارچه کول مکس
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این پارچه از خانواده پلی استر محسوب میشود. بنابراین در پروسه تولیدی تفاوت چندانی با سایر محصولات این خانواده ندارد. اما تفاوت اصلی در بافت پارچه آشکارا میگردد. برای آشنایی با بافت پارچه، مراحل تولید را با هم از نظر میگذرانیم:
- بسپارش (پلیمریزاسیون)
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید پارچه کول مکس از زغال سنگ و نفت به دست میآید. در طی فرآیند پلیمریزاسیون، دی متیل ترفتالات و اتیلن گلیکول با هم مخلوط میشوند تا یک ماده پلیمری شفاف و مذاب ایجاد شود. پس از سرد شدن، این ماده پلیمری، شکل نوارهای بلند و نازکی به خود میگیرد و سپس این نوارهای بلند به قطعات کوچک خرد میشوند. - ریسندگی مذاب اختصاصی
در این مرحله تراشه های کوچک پلی استر دوباره ذوب می شوند و در دستگاه کوچکی که حاوی ده ها سوراخ ریز به نام اسپینرت است، قرار میگیرند. اما اسپینر مورد استفاده برای تولید پارچه کول مکس دارای سوراخ های مستطیلی شکل بوده که منجر به ایجاد، الیافی با شکل متمایز می شود. و این تفاوت اصلی کول مکس با سایر پارچه های موجود در بازار است. - نحوه طراحی پارچه
برای افزایش استحکام الیاف پارچه، الیاف مستطیلی شکل کول مکس کشیده می شوند. این فرآیند دوام الیاف را نیز افزایش میدهد. - بافندگی
بافندگی آخرین مرحله در ساخت پارچه محسوب میشود. در این مرحله، الیاف حاصل شده از مراحل قبلی به هم بافته میشوند یا بنا بر نیاز کارفرما میتواند با سایر الیاف پلی استر بافته شوند تا در نهایت منجر به ایجاد پارچه ای متفاوت شود. این پارچه ها در تولید انواع لباس زنانه و لباس مردانه کاربرد دارند.
الیاف مستطیلی شکل پارچه کول مکس در تصویر مشخص است
مبتکرانه اما با قدمت! نگاهی به تاریخچه پارچه کول مکس
شاید برای شما جالب باشد که پارچه کول مکس در پروسه یافتن یک جایگزین سبک و بادوام به جای پشم اختراع شد. البته عمر این اختراع بیشتر از چیزی است که تصور میکنید! ایده اولیه کول مکس در سال ۱۹۸۶ به ذهن مهندسان شرکت اینویستا رسید و البته تا دو سال پس از آن یعنی سال ۱۹۸۸ در حال آزمون و خطا و یافتن بهترین شکل الیاف برای تسریع تبخیر بودند. تا زمانی که در نهایت متوجه شدند تکنولوژی مستطیل شکل بودن الیاف، سبب میگردد رطوبت از روی این پارچه تا ۵ برابر سریعتر از نخ تبخیر شود.
شاید در سالهای ابتدایی ابداع پارچه کول مکس، مهندسین شرکت اینویستا هرگز تصور نمیکردند، این پارچه امروزه در سرتاسر جهان از چین تا کانادا و از آمریکا تا خاورمیانه کاربرد داشته باشد.
این جنس از پارچه کاربردی است!
همانطور که اشاره کردیم این پارچه به علت خاصیت تبخیر سریع و رطوبت گیر بودن میتواند بهترین همراه شما برای روزهای گرم باشد، اما اگر بخواهیم به طور دقیقتر به بررسی کاربردهای این پارچه بپردازیم، باید بگوییم وجود چنین مزایایی در پارچه کول مکس، سبب میشود یکی از دغدغههای ورزشکاران و خصوصا افرادی که حرفه ای ورزش میکنند و در مسابقات قرار میگیرند، برطرف شود! چرا که جنس سبک و حس خوشایند خنکی پس از پوشیدن این نوع لباس، دست شما را برای تمرین کردن در هوای آزاد و حتی در روزهای بسیار آفتابی باز میگذارد.
همچنین این پارچه میتواند برای ملحفهها و سرویس های خواب هم مفید واقع شود. سرویس خواب ساخته شده با فناوری کول مکس به شما این اطمینان را میدهد که در گرم ترین شب ها هم خشک و خنک بمانید.
یکی دیگر از کاربردهای این پارچه در تولید جوراب است. برای افرادی که ساعت های زیادی از روز را سرپا هستند و باید کفش به پا داشته باشند، بوی نامطبوع پاها، مسئله آزادهنده ای است. این مشکل با به پا داشتن جوراب های کول مکس برطرف میشود، چرا که باتوجه به سرعت تبخیر بالای این پارچه، پا فرصت عرق کردن و بو گرفتن ندارد!
امیدواریم خواندن این مطلب شما را با ویژگی های این پارچه خاص و جالب آشنا کرده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.
تابستان را خنک بگذران
حتما با آشنا شدن با این پارچه بینظیر میدانید داشتن لباسهایی از جنس کول مکس فصل گرم را برای شما دلچسبتر میکنند. پیشنهاد بانی مد به شما تیشرت و پولوشرتهایی است که علاوه بر ظاهر به روز و زیبا و تنوع در رنگ، با پارچهای از جنس کول مکس، گذران روزهای گرم را برای شما آسودهتر کند.
خرید پولوشرت مردانه جوتی جینز کد ۲۱۵۷۳۹۵۱
خرید پولوشرت مردانه جوتی جینز کد ۱۱۵۷۳۹۵۱
خرید تیشرت مردانه جوتی جینز کد ۲۱۵۷۳۳۷۷
خرید تیشرت مردانه جوتی جینز کد ۲۲۵۷۳۳۶۹
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”پارچه کول مکس چیست؟” answer-0=”پارچه کول مکس از الیاف پلی استر ساخته شده است. این پارچه با تکنولوژی منحصر به فرد خود عملکردی دائمی برای رفع رطوبت داشته و به منظور غلبه بر گرما تولید شدهاند. بنابراین تفاوتی ندارد در حال ورزش کردن بوده یا در یک روز گرم تابستانی قدم بزنید، پارچه کول مکس رطوبت را از سطح پوست شما گرفته و به سطح پارچه منتقل میکند، فرآیند تبخیر در سطح پارچه کول مکس به سرعت اتفاق میافتد و این امر سبب خنک ماندن بدن شما میشود.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”نحوه ساخت پارچه کول مکس چگونه است؟” answer-1=”همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این پارچه از خانواده پلی استر محسوب میشود. بنابراین در پروسه تولیدی تفاوت چندانی با سایر محصولات این خانواده ندارد. اما تفاوت اصلی در بافت پارچه آشکارا میگردد. برای آشنایی با بافت پارچه، مراحل تولید را با هم از نظر میگذرانیم: ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]