چرم طبیعی از جمله ملزوماتی است که انسان از دیرباز به عنوان مواد اولیه در تولید لباس، کیف و کفش از آن استفاده میکند. امروزه پیشرفت تکنولوژی، باعث شده چرم مصنوعی که قیمت و کیفیت پایینتری دارد در برخی موارد جایگزین چرم طبیعی بشود. به طور کلی، تفاوتهای بارزی بین چرم طبیعی و چرم مصنوعی وجود دارد. با این حال گاهی کیفیت چرم مصنوعی در حدی بالاست که تشخیص آن از چرم مصنوعی میتواند برای برخی افراد دشوار باشد. تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی با یادگیری برخی راهکارها میتواند بسیار آسان باشد. پس ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید تا با چرم طبیعی، چرم مصنوعی و راهکارهای تشخیص این دو نوع چرم بیشتر آشنا شویم.
چرم طبیعی چیست؟
چرم طبیعی یا همان چرم اصل، درواقع از پوست حیواناتی چون گاو، بز، گاومیش و در برخی موارد از پوست شترمرغ، کروکودیل، مار و… به دست میآید. فرآیند تبدیل پوست حیوانات به چرم طبیعی را دباغی میگویند که با استفاده از مواد طبیعی، پوست حیوان مورد نظر به صورت فیزیکی یا شیمیایی تقویت و مقاومسازی میشود. اگر فرآیند دباغی روی پوست انجام نشود در کمترین زمان، پوست حیوان در اثر عوامل آسیب زا چون انواع میکروارگانسیمها پوسیده و از بین میرود. چرم طبیعی بسیار منعطف و نرم بوده و برای تولید انواع پوشاک، کیف و کفش مناسب است.
چرم مصنوعی چیست؟
قیمت بسیار بالای چرم طبیعی باعث شده، تولیدکنندگان به فکر تولید چرم مصنوعی با ظاهری مشابه چرم طبیعی و قیمت پایینتر بیفتند. چرم مصنوعی یا همان چرم صنعتی از مواد پلاستیکی یا پلیمری به صورت کارخانهای درست میشود. چرمهای مصنوعی انواع مختلف دارند و برای تولید برخی ملزومات چون کیف، کفش، لباس و حتی روکش خودرو، جعبه و … مورد استفاده هستند. در نظر بگیرد، برخی از چرمهای مصنوعی از چنان کیفیت بالایی برخوردارند که حتی متخصصین هم نمیتوانند، مصنوعی بودن آنها را تشخیص دهند.
نحوه تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی
راهکارها و روشهای زیادی برای تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی وجود دارد. از جمله مهمترین روشهایی که میتوانیم چرم مصنوعی را از چرم طبیعی تشخیص دهیم:
چرم طبیعی دارای شناسنامه است!
تمام ملزوماتی که از چرم طبیعی تولید میشوند، نشان اصالت و شناسنامه دارند. در زمان خرید محصولات چرمی، حتما از فروشنده بخواهید، نشان اصالت را همراه کالای چرمی به شما تحویل دهند. شناسنامه دار بودن محصول چرمی مورد نظر یکی از روشهای بااطمینان در تشخیص طبیعی بودن چرم به کار رفته در تولید آن است.
چرم طبیعی بوی متفاوتی دارد!
یکی از مهمترین راهکارها در تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی، توجه به بوی چرم مورد نظر است. دقت داشته باشید، چرم طبیعی همیشه بوی نسبتا زننده و بوی شبیه به حیوان دارد. چرمهای مصنوعی از بوی خاصی برخوردار نیستند و اگر هم بویی داشته باشند، بویی شبیه به مواد شیمیایی و پلاستیکی خواهند داشت.
چرم طبیعی قیمت بالایی دارد!
اگر کالایی را که فکر میکنید از چرم طبیعی درست شده است با قیمت پایین بخرید، شک نکنید که چرم به کار رفته در تولید آن، از نوع مصنوعی است. تولید چرم طبیعی بسیار پرزحمت و زمانبر بوده و طبیعتا از قیمت بالایی نیز برخوردار است. از طرفی کیفیت و دوام چرم طبیعی قابل مقایسه با چرم مصنوعی نیست از این جهت نیز میتوانیم بگویم، قیمت چرم طبیعی باید هم بالاتر از چرم مصنوعی باشد. پس یکی از روشهای تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی توجه به قیمت آن است. در نظر داشته باشید، باید روشهای تشخیصی دیگر را نیز در هنگام خرید چرم طبیعی مد نظر بگیرید.
پشت چرم طبیعی پرزدار است!
به پشت چرم طبیعی توجه ویژهای بکنید. پشت چرم طبیعی همیشه حالت پرزدار یا در اصطلاح جیرمانند است. ولی پشت چرمهای مصنوعی همواره یکنواخت و به صورت پارچهای یا دوخته شده با نخ به شکل شبکهای است.
سطح روی چرم طبیعی ناصاف است!
از دیگر شیوههای تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی، لمس رویه چرم است. اگر چرم مورد نظر از نوع اصل باشد رویه آن ناصاف و ناهمگن، دارای برآمدگی و فرورفتگیهای خفیف و کمی خراش روی آن است. چرمهای مصنوعی دارای حالت صاف و یکنواخت در روی سطحشان هستند.
چرم طبیعی نمیسوزد!
یکی از روشهای متداول در تشخیص چرم طیبعی از چرم مصنوعی، سوزاندن یک قسمت از چرم مورد نظر است. اگر یک شعله کوچک را به مدت چند ثانیه روی چرم طبیعی بگیرید، هیچگونه اثر سوختن و تغییر شکل در آن مشاهده نمیکنید. ولی چرم مصنوعی به دلیل این که از مواد پلاستیکی تولید شده است، در کمترین زمان، سوخته و جمع میشوند. این روش در فروشگاه و در هنگام خرید لوازم چرمی قابل اجرا نیست و باید روشهای تشخیصی دیگر را امتحان بکنید.
جذب آب توسط چرم طبیعی!
یک راهکار بسیار کاربردی در تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی، استفاده از چند قطره آب است. چند قطره آب را روی چرم مورد نظرتان بچکانید اگر آب روی چرب سرازیر شده و به نوعی جذب نگردید، احتمال اینکه چرم مورد نظر شما از نوعی مصنوعی باشد، بالا است. اگر این روش را روی چرم طبیعی انجام دهید به سرعت قطرات آب توسط آن جذب میشوند.
نتیجهگیری
با وجود اینکه راهکارهای زیادی در تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی وجود دارد، ولی شاید زمانی که اقدام به خرید ملزومات چرمی چون لباس، کیف، کفش و… میکنید، به راحتی نتوانید روشهای ذکر شده را روی چرم مورد نظر امتحان بکنید. به شما پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید با خیال راحت کالای چرمی خود را بخرید و دغدغهی مصنوعی بودن آن را نداشته باشید، خرید از مراکز و فروشگاههای معتبر را در اولویت قرار بدهید. یک فروشگاه عرضهکننده محصولات چرم طبیعی، گارانتی و نشان اصالت کالای مورد نظر را هم به شما ارائه خواهد کرد.
نظرات 2
Kheyli mataleb khobi bod va kamelan dorost ba tashakore faravan az hame
عالی بود